Michael Schumacher szerint az új szabály nem segíti a sportágat

Vágólapra másolva!
2009.03.19. 16:31
Címkék
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher csatlakozott néhány korábbi vetélytársához, és úgy véli, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) keddi döntése – mely szerint a 2009-es idénytől a győzelmek száma dönt a világbajnoki címről – nem segíti majd a sportágat. A korábbi nagyszerű pilóta meglepőnek tartja a döntést, amely szerinte túl későn született meg.
Schumacher nem ért egyet az új szabállyal
Fotó: Imago (archív)
Schumacher nem ért egyet az új szabállyal
Schumacher nem ért egyet az új szabállyal
Fotó: Imago (archív)
Schumacher nem ért egyet az új szabállyal

A korábbi nagyszerű pilóta, Michael Schumacher egyetért néhány korábbi Formula–1-es vetélytársával abban, hogy az FIA döntése nem előnyös a száguldó cirkusz számára.

A hétszeres német világbajnok nagyon meglepődött a szövetség döntésén, mely szerinte túl későn született meg.

„A KERS bevezetése és a tesztelések szabályozása izgalmassá teszik a versenyt, főleg az első futamokat – írta Schumacher saját internetes oldalán. – A szabályváltoztatást viszont meglepőnek tartom, főleg ebben az időpontban. Már korábban is felvetődött a változtatás lehetősége, de akkor mindig azt mondták, hogy rövid távon, közel a vébé rajtjához nem hoznak ilyen határozatot.”

„Nem tudom elképzelni, hogy ezek a változások a sportág javára válhatnak – folytatta Schumacher. – Legfőképpen a világbajnok kiválasztásának módszerével nem értek egyet. Nem tudom, mi értelme, ha valaki úgy győz, hogy kevesebb pontja van, mint a második helyezettnek. Bár azzal egyetértek, hogy erősíteni kell a futamgyőztesek pozícióját.”

Schumacher azt is elmondta, a Ferrari mellett számos csapatot esélyesnek tart arra, hogy jól szerepeljen a vb-n, köztük a Brawn GP-t, de a McLarent – jelenlegi formája alapján – gyengének látja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik