Férfi kézi BL: Fontos, hogy hideg fejjel kézilabdázzunk – Bánhidi Bence

Vágólapra másolva!
2024.10.09. 22:13
Bánhidi Bence (Fotó: OTP Bank-PICK Szeged)
Bánhidi Bence szerint fontos, hogy a Szeged játékosai hideg fejjel kézilabdázzanak az olyan kiélezett helyzetekben, amelyekből jó néhány adódott a horvát PPD Zagreb otthonában 35–30-ra megnyert szerdai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

A csongrádiak jól kezdtek, 4–1-re vezettek, de az ellenfél nyitott védekezésre váltott és gyors ellentámadásokkal 7–6-ra fordított. Michael Apelgren szegedi vezetőedző nem kért időt, de az összes mezőnyjátékosát lecserélte, együttese új lendületet vett és 14–8-nál már tetemes előnyben volt.

„Az első félidő elején még nem akart nagyon belenyúlni a meccsbe. Jól kezdtünk, és bár a hazaiak fordítottak, de azt gondolom, végig kontrolláltuk a mérkőzést, akkor is, amikor felzárkóztak a horvátok, és akkor is, amikor vezettünk hét góllal” – értékelt a lefújás után az MTI-nek Bánhidi.

A csapatkapitány felidézte, a második félidő elején volt néhány buta hibájuk, akkor a zágrábiak ismét felzárkóztak – Apelgren ekkor sem kért időt –, de a vendégek azután nagyon jól irányították a támadásaikat, a védekezésük pedig – Bánhidi szerint – összességében rendben volt.

„Nagyon fontos, hogy az ilyen helyzetekben hideg fejjel kézilabdázzunk, és betartsuk, amit az edzőnk kér tőlünk. Nagyon sok olyan taktikai dolog volt, amit elő tudtunk venni a meccs során, sőt maradt is a zsebünkben olyasmi, amit nem húztunk elő” – magyarázta.

A beálló – aki öt gólt szerzett – úgy vélekedett: a két irányítójuk nagyon jól vezényelte a csapatot, ennek köszönhetően akkor is kontrollálták a támadásaikat, amikor gólt kaptak, és sok gyors gólt lőttek, ami nagyon fontos egy ilyen ellenféllel szemben.

„Nem lehet okunk panaszra, jó a hangulat, jól érezzük magunkat, de folytatnunk kell a kemény munkát, hogy elérjük a céljainkat, mert van hova fejlődnünk” – értékelte az eddigi BL-szereplésüket – három győzelem, egy vereség – Bánhidi.

Bodó Richárd úgy nyilatkozott, ma nagyon jól játszottak, és bár nem akarja lebecsülni a zágrábiakat, úgy érezte, hogy ők az első félidőben egy kicsivel gyengébbek voltak.

„A második félidő elején feljöttek ránk, akkor azt éreztem, hogy jobban kell figyelnünk. Volt több jó periódusunk és néhány rosszabb, de az a lényeg, hogy meg tudtuk nyerni ezt a nagyon nehéz mérkőzést és fontos két pontot szereztünk” – mondta a balátlövő, aki kétszer talált be.

Mint felidézte, amint változtattak a hazaiak, Michael Apelgren azonnal kiabálta, mikor, mit csináljanak, mindenre volt válasza.

„A második félidőben szerencsére nem jöttek közelebb három gólnál, utána öttel-hattal elmentünk és akkor már megnyugodtunk” – mesélte Bodó.

Az olimpikon visszautalt arra, hogy a szeptember 29-én játszott budakalászi bajnoki meccsük után kaptak négy nap pihenőt, ami nagyon jó volt, pláne az olimpia után, de akkor is volt házi feladatuk, futniuk és kondizniuk is kellett, nagyon keményen edzettek. A mostani hazatérésüket követően pénteken megint kettő, szombaton pedig egy edzés vár rájuk, majd másfél nap pihenő, jövő szerdán pedig a dán Aalborg HB otthonában szerepelnek BL-meccsen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik