Felipe Massa szerint jó döntés volt Bahreinben tesztelni

Vágólapra másolva!
2009.02.20. 21:54
A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy helyes döntés volt Bahreinben tesztelni, annak ellenére, hogy néhány napon keresztül olyan időjárási feltételek jellemezték a térséget, amelyben a versenypályán körözés lehetetlen feladatnak bizonyult.
A második héten már jó időben tesztelhetett Massa
Fotó: Action Images
A második héten már jó időben tesztelhetett Massa
A második héten már jó időben tesztelhetett Massa
Fotó: Action Images
A második héten már jó időben tesztelhetett Massa

Homokviharok és erős szél volt az első hét folyamán, de a második héten már jobb feltételekkel próbálgathatták beállításaikat, így a brazil szerint be tudták hozni a kiesett időt.

Habár Jerezben is jó idő volt, Massa úgy véli, hogy a plusz költségek ellenére is jó döntést hozott a Ferrari.

„Rengeteg kilométert tettünk meg az autó fejlesztése érdekében, és hiszem, hogy jó úton haladunk. A szezon elején járunk, és várnunk kell még arra, hogy meglássuk, kinek sikerült a legnagyobb fejlődést elérnie a nyitó nagydíjig. Sokkal többet fogunk tudni Melbourne-ben” – mondta Massa, majd kitért az időjárásra is.

„Kár azért a majdnem két teljes napért, amit a homokvihar miatt ki kellett hagynunk, de hiszem, hogy mindent egybevetve képesek voltunk behozni az elvesztegetett időt. Meggyőződésem, hogy nagyon jó, hogy ilyen hosszú időre jöttünk Bahreinbe tesztelni.” – zárta beszédét a brazil versenyző.

Felipe Massa tavaly drámai csatában maradt alul a világbajnoki címért folytatott harcban a brit Lewis Hamiltonnal szemben – aki nem tudná: az utolsó kanyar előtt még Massa állt úgy, hogy megnyeri a sorozatot, ám a rendkívül heves esőben a száraz abroncsokkal versenyző Timo Glock annyira lelassult az utolsó méterekre, hogy a brit még meg tudta előzni, és ezzel Hamilton lett a Formula–1 történetének legfiatalabb világbajnoka –, így az idén minden bizonnyal még nagyobb elánnal veti magát a küzdelmekbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik