Ecclestone segítségével kerülhet Vettel a Ferrarihoz 2010-ben

Vágólapra másolva!
2009.02.13. 16:38
A Formula–1 marketingjogainak legfőbb tulajdonosa, Bernie Ecclestone a német Auto Bild című lapnak adott nyilatkozatában elmondta, szeretné, ha a 2010-es esztendőtől Sebastian Vettel már olyan csapatnál versenyezne, amellyel a világbajnoki címért harcolhat. Ezért Ecclestone felajánlotta segítségét a német pilótának.
Vettel egyelőre a Red Bullal szeretne sikeres lenni
Fotó: Action Images
Vettel egyelőre a Red Bullal szeretne sikeres lenni
Vettel egyelőre a Red Bullal szeretne sikeres lenni
Fotó: Action Images
Vettel egyelőre a Red Bullal szeretne sikeres lenni

Sebastian Vettel tavaly 21 évesen és 74 naposan minden idők legfiatalabb futamgyőztese lett a Formula–1-ben, miután megnyerte az Olasz Nagydíjat. A szezon végén az év felfedezettjének is megválasztották a Toro Rosso versenyzőjét.

Ezt követően sokan gondolták úgy, hogy a német pilótának olyan csapatba kellene szerződnie, amelyben a vb-címért harcolhat, de mivel már korábban elkötelezte magát a Red Bullhoz, így ebben a szezonban még aligha lesz esélye a világbajnokság megnyerésére.

Bernie Ecclestone a német Auto Bild című lapnak viszont már arról beszélt, hogy minden segítséget meg kell adni Vettelnek ahhoz, hogy 2010-től képességeinek megfelelő csapatban versenyezhessen.

Ecclestone arról beszélt, hogy Vettel szerződése két évre szól a Red Bullnál, de mindenkinek az lenne a legjobb, ha már jövőre istállót váltana. Így csapata is pénzt kaphat érte, és a német pilóta is olyan autóba ülhet, amellyel a vb-címért szállhat harcba.

„Amennyiben segítségre van szükség a jövőjét illető kérdésekben, bármikor felhívhat” – mondta Vettelről Ecclestone.

Mint ismeretes, a Red Bull pilótájára a 2008-as idény előtt a McLaren is vadászott, míg Ecclestone nemrég azt szellőztette meg, hogy a Ferrarinál is szívesen látnák a fiatal menőt. Vagyis nincs kizárva, hogy Vettel éppen Ecclestone közreműködésével kerülhet a 2008-as világbajnok csapathoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik