Domenicali: Nem lesz csapatsorrend Räikkönen és Massa között

Vágólapra másolva!
2009.01.15. 15:54
Mint azt korábban megírtuk, a 2008-as konstruktőri világbajnokság győztese, a Ferrari mutatta be elsőként az idei versenyautóját, az F60-ast. Stefano Domenicali csapatvezető ezt követően arról beszélt, hogy nem ért egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint a két pilóta közötti rivalizálás az egyéni világbajnoki cím elvesztéséhez vezethet.
Nem tesznek különbséget Räikkönen és Massa között
Fotó: Imago (archív)
Nem tesznek különbséget Räikkönen és Massa között
Nem tesznek különbséget Räikkönen és Massa között
Fotó: Imago (archív)
Nem tesznek különbséget Räikkönen és Massa között

A két pilóta folyamatos harcot vívott a legutóbbi két idényben a csapaton belüli vezető pozícióért. 2007-ben, első ferraris évében Kimi Räikkönen dominált, és ha nagy izgalmak közepette is, de az utolsó futamon megszerezte az egyéni vb-címet. 2008-ban Felipe Massa vette át tőle a stafétát, azonban ő ellentétes utat járt be: bár neki is lehetősége volt a világbajnoki címre, végül egy ponttal alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben, de a finnt így is fölényesen, 22 ponttal utasította maga mögé.

„A csapat mindkét pilótát egyformán fogja támogatni, és ha versenyképes kocsit sikerül nekik adnunk – ahogy ezt remélem –, akkor nem lesz semmiféle lélektani hadviselés az istállón belül” – mondta Domenicali.

A pilótákkal kapcsolatban kifejtette: „Egy friss és motivált Masssával találkoztam. Sokat fejlődött az előző szezonban. Az volt az erőssége az eltelt években, hogy mindig hitt magában. Szerintem mentálisan már elég erős ahhoz, hogy elviselje a rá nehezedő külső és belső nyomást.”

Ami pedig Räikkönent illeti: „Már alig várja, hogy visszaülhessen az autóba, erre Portimaóban meg is adjuk neki a lehetőséget. Meg akarja mutatni, hogy újra a régi, csattanós választ adva Luca di Montezemolo elnök kritikájára. (Montezemolo szerint a szezon második felében olyan volt, mintha az ikertestvérét látta volna – a szerk.) Mindig is megvolt a képessége, hogy csak a saját teljesítményére tudjon figyelni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik