Räikkönen: Minden összejátszott ellenünk Monacóban, de Kanadában jók leszünk

Vágólapra másolva!
2008.05.28. 12:31
Kimi Räikkönen csalódott volt a Monacói Nagydíj után, de bizakodó a következő versennyel kapcsolatban. A címvédő elmondta, nagyon sajnálja Adrian Sutilt, akitől bocsánatot kért a vasárnap futam után kettejük balesete miatt. A finn versenyző szerint Kanadában mindig is jók voltak a Ferrarik, és reméli, hogy idén sem lesz ez másként.
Räikkönennek nem "jött össze" Monacóban, de Kanadában bizonyítana
Fotó: Reuters
Räikkönennek nem "jött össze" Monacóban, de Kanadában bizonyítana
Räikkönennek nem "jött össze" Monacóban, de Kanadában bizonyítana
Fotó: Reuters
Räikkönennek nem "jött össze" Monacóban, de Kanadában bizonyítana

Kimi Räikkönen számára rendkívül rosszul sikerült a Monacói Nagydíj az elmúlt hétvégén. A ferraris pilóta pont nélkül zárta a versenyt, és ráadásul legfőbb riválisa, Lewis Hamilton végzett az első helyen, így meg is előzte a finnt a világbajnoki pontversenyben.

A címvédő nagyon csalódott volt a verseny után, és úgy gondolja, minden összejátszott ellenük Monte-Carlóban.

„Ilyen a pilóták sorsa, néha jól megy, néha rosszul. Ami Monacóban történt, azt senki sem láthatta előre. Üres kézzel távoztam Monte-Carlóból, minden rosszul ment, ami rosszul mehet egy futamon. De nem foglalkozom a múlttal, azon már úgysem lehet változtatni” – mondta a finn.

„Most már csak a hibák elemzésével foglalkozhatunk, amik ezt az eredményt okozták, és mindent meg kell tennünk, hogy ne forduljanak elő többé. Nagyon sajnálom, ami Sutillal történt, és ezt neki is elmondtam. Ezek olyan dolgok, melyek megtörténhetnek az autóversenyzésben, hiszen ez egy ilyen sport” – tette hozzá Räikkönen.

A finn versenyzőt a világbajnoki pontversenyben három ponttal előzi meg a McLaren brit pilótája, Hamilton, de Räikkönen nem aggódik, és bízik abban, hogy Kanadában jól teljesít majd a Ferrari.

„Habár egyetlen pontot sem szereztem a hétvégén, és emiatt elvesztettem az első helyet a világbajnoki táblázaton, nem vagyok ideges, ez még nem a világ vége” – mondta a címvédő.

„Tavaly sokkal rosszabb helyzetben voltam, mint most, és mégis sikerült megnyernem a vb-t. A következő nagydíjon vissza kell vágnunk a McLarennek. Montreal szép város, és biztos vagyok benne, hogy jobb lesz az autónk, mint tavaly volt” – jelentette ki.

Räikkönen szerint Kanadában hagyományosan jók a Ferrarik, de itt is előfordulhat, hogy szükség lesz a biztonsági autóra a verseny során. A Kanadai Nagydíjat június 8-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik