A pontszerző helyről kiütött Sutil élete versenye dőlt romba

Vágólapra másolva!
2008.05.25. 18:24
Címkék
A Formula–1 mezőnyének leggyengébb autója a Force India, ám a csapat versenyzője, Adrian Sutil korábban már többször bebizonyította, hogy esőben igen komolyan kell vele számolni.
Sutil (balra)
Sutil (balra)
Sutil (balra)
Sutil (balra)
Az esőben rendezett Monacói Nagydíjon is parádés teljesítményt nyújtott a fiatal német sofőr, ám hiába autózott a 15. körtől pontszerző helyen, 5 perccel a leintés előtt Kimi Räikkönen az alagút utáni sikán féktávján hátulról belecsúszott Sutil járgányába.

A német még kiállt ugyan a boxba, de a szerelők jelezték, az autója olyan mértékben sérült, hogy nem folytathatja a versenyt, így a 4. helyről kiállva volt kénytelen feladni.

„Igazán kár, hogy így alakultak a dolgok, olyan közel voltunk a pontszerzéshez…” – kezdte a könnyeivel küzdő 25 éves autóversenyző. – „Aztán jött Kimi és megsemmisítette az egész versenyünket. Egész pályafutásom legjobb futama volt a mai addig a pontig, nem is tudok most róla többet mondani. Nagyon csalódott vagyok.”

Adrian Sutil valóban élete legjobb teljesítményének kapujában állt, eddig egyetlen alkalommal szerzett pontot, a tavalyi japán versenyen lett a 8., de azt az egy pontot is csak a verseny után kapta meg, miután a sárga zászló alatt előző és végül előtte célba érő Liuzzit mögé sorolta a versenybizottság.

Sutil tavaly szintén Monacóban bizonyította már, hogy az esőben remek teljesítményre képes, akkor a szintén gyenge Spykerrel megnyerte a csütörtöki szabadedzést, amit vizes pálkyán rendeztek.

„Tudom, hogy remek sanszunk volt a pontokra. Tavalyról tudtam, hogy itt remek teljesítményre lehetek képes, és az első kör megtétele után éreztem, hogy ma különlegesen jól megy, élveztem a körülményeket, és szépen előzgettem a vetélytársakat.”

„Nyugodt voltam, próbáltam nem kicsúszni, és amikor volt lehetőségem rá, akkor nagyon ráléptem a gázra. Így sikerült a leggyorsabb kört is megfutnom, nagyszerű érzés volt, tényleg. Rendkívül csalódott vagyok, amiért az utolsó körökben romba dőlt életem versenye. – fogalmazott Adrian Sutil.

A pilóta és a Force India csapat technikai vezetője, Mike Gascoigne a verseny leintése után a versenybírósághoz fordult, hogy Räikkönen manővere miatt reklamáljanak. Ennek eredményéről egyelőre nem érkezett jelentés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik