Kimi Räikkönent egyáltalán nem zavarja, hogy hárman is megelőzik

Vágólapra másolva!
2007.05.17. 15:21
Kimi Räikkönent egyáltalán nem zavarja, hogy négy futam után hárman megelőzik az 58. Formula-1-es világbajnokság pontversenyében, hiszen jól tudja, még tizenhárom versenyen bizonyíthat. A finn versenyző a legutóbbi versenyt műszaki hiba miatt feladta, s úgy véli, ez is az autósport része.
Kimi Räikkönen nem siratja az "eldobott" pontokat
www.autosport.com
Kimi Räikkönen nem siratja az "eldobott" pontokat
Kimi Räikkönen nem siratja az "eldobott" pontokat
www.autosport.com
Kimi Räikkönen nem siratja az "eldobott" pontokat

„Természetesen jobban örülnék, ha én vezetném az összetett versenyt, de amint azt már többször elmondtam: nincs okom az aggódásra. Tizenhárom futam vár még ránk, csak nyolc pont a hátrányom a listavezetővel szemben. A kiesésem következményeit úgy is csak a szezon végén tudjuk pontosan megállapítani” – jelentette ki az Autosport magazinnak a Ferrari finn ásza.

Kimi Räikkönen hozzátette: korábban sem „reagálta túl” a balszerencsés történéseket, s ezt most sem teszi.

„Ez is része a versenyzésnek, s utólag amúgy sem lehet megváltoztatni a dolgokat. A kiesés a sportágunk legrosszabb része, s elrontja az ember kedvét. Pontokat veszítettem, s nincs már lehetőség a javításra” – jegyezte meg a maranellóiak klasszisa.

Kimi Räikkönen amúgy már a Spanyol Nagydíj leintése előtt elhagyta a barcelonai pályát, de állítása szerint erre engedélyt kapott.

„Megkérdeztem a csapatot, hogy távozhatok-e gyorsan, s örömmel vettem, hogy igent mondtak a kérésemre. Még időben érkeztem haza Wollerauba, láthattam a jégkorong-világbajnokság döntőjének befejező szakaszát. Sajnos Finnország vereséget szenvedett Kanadától. Így egyértelmű, nem volt jó napom” – mondta a Ferrari pilótája.

Räikkönen ezután visszatért a Formula-1-re, s kijelentette: jó esély kínálkozott arra, hogy Barcelonában a Ferrarié legyen az első és a második hely.

„Harmadik helyen haladtam, amikor kiestem, pedig a kiváló taktikánk révén jó eredményt érhettem volna el. Persze nehéz dolog bárkinek az üldözése, de megelőzhettem volna Hamiltont a boxkiállások révén. De most már sohasem tudjuk meg az igazságot” – zárta nyilatkozatát Kimi Räikkönen.

A száguldó cirkusz mezőnye jövő héten Monte-Carlóba látogat, a szurkolók körében rendkívül népszerű Monacói Nagydíjjal folytatódik az 58. világbajnokság.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik