Kimi Räikkönen: mindenképpen javulnom kell az időmérő edzéseken

Vágólapra másolva!
2007.04.19. 14:34
Kimi Räikkönen úgy véli, mindenképpen javulnia kell az időmérő edzéseken, ha harcban akar lenni a futamgyőzelmekért. Pedig nem állítható, hogy a Ferrari finn versenyzője rosszul szerepelt volna az 58. Formula-1-es világbajnokság eddigi kvalifikációin: Ausztráliában az élről indult, míg Malajziában és Bahreinben a 3. helyről startolt.
Kimi Räikkönen javítani akar az időmérő edzéseken
www.autosport.com
Kimi Räikkönen javítani akar az időmérő edzéseken
Kimi Räikkönen javítani akar az időmérő edzéseken
www.autosport.com
Kimi Räikkönen javítani akar az időmérő edzéseken

„Rengeteg pontot gyűjtöttünk az eddigi versenyeken, de jobban is szerepelhettetünk volna. Sajnos nem tudtunk annyit kihozni az autóból, amennyit szerettünk volna. A huszonkét pont megfelelő eredmény, de akár a maximumot is begyűjthettem volna” – mondta a McLarent öt év után a téli szünetben elhagyó pilóta.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Kimi Räikkönen három nagydíj után csak azért szorul az élen álló Fernando Alonso mögé, mert a kétszeres világbajnok futamgyőzelme mellett egy második helyet is magáénak mondhat. A finn pilóta „csak” egy diadalt és két harmadik pozíciót ünnepelhetett.

„Keményen kell dolgoznunk a következő napokban, hogy autónk végre a maximumot nyújtsa. De a barcelonai tesztig várnunk kell arra, hogy meglássuk, mit ér az erőfeszítésünk, mennyit jelentenek az új alkatrészek” – jelentette ki a maranellói csapat finn ásza, majd visszatért a múlt hétvégi versenyre: - Nagyon nehéz volt a bahreini hétvége, mert autóm nem volt tökéletes, nem nyújtotta azt, amit vártunk. Nem titkolhatom, elsősorban az időmérő edzésen akadtak gondjaim”.

Kimi Räikkönen úgy véli, a versenyen már a várakozásoknak megfelelő tempóban autózott, bárkinél gyorsabb.

„Az időmérőn, egy körben még nem vagyok elég gyors. Ha pedig nem kerülök az első sorba, akkor gyakorlatilag búcsút inthetek a győzelmi reményeknek” – jegyezte meg a finn klasszis.

Az F1-es csapatok április 30-án és május 1-jén tesztelnek legközelebb, a helyszín pedig a barcelonai pálya lesz.A következő futamot május 11-13-án rendezik a katalán város aszfaltcsíkján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik