Kimi Räikkönent nem aggasztja Felipe Massa téli gyorsasága

Vágólapra másolva!
2007.03.15. 16:23
Kimi Räikkönent egyáltalán nem zavarja, hogy a téli Formula-1-es tesztek többségén csapattársa, Felipe Massa gyorsabb volt, hiszen tudta, a brazil versenyző nagyszerű tempóra képes. A finn pilóta azt ígéri, a futamokon jóval szorosabb lesz kettejük „csatája”, s hiszi, gond nélkül dolgozhat együtt a dél-amerikai klasszisal.
Kimi Räikkönen reméli, sikeres szezon vár rá
Reuters
Kimi Räikkönen reméli, sikeres szezon vár rá
Kimi Räikkönen reméli, sikeres szezon vár rá
Reuters
Kimi Räikkönen reméli, sikeres szezon vár rá

„Nem aggódom, mert egyáltalán nem ért meglepetés. Már eddig is tudtam, Felipe a gyors versenyzők közé tartozik – kezdte nyilatkozatát a McLaren-Mercedest öt szezon után elhagyó Räikkönen.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A finn klasszis úgy véli, új csapattársával jó lesz a kapcsolata.

„Nem hiszem, hogy az egymás elleni csata miatt gondok jelentkeznének. Ezt már Michael (Schumacher) és Felipe remek kapcsolata is bizonyította” – jegyezte meg a finn versenyző, utalva arra, hogy a házon belüli párharc nem jelenti azt, hogy kötelező lenne az ellenségeskedés.

Ráadásul Räikkönen szerint a munkakapcsolatot erősítheti, hogy versenyzési stílusa hasonlít Massáéhoz, vagyis számos esetben kereshetik majd közösen a tökéletes megoldást.

„Persze vannak eltérések is, de sokkal kisebb a különbség, mint korábbi társaimmal kapcsolatban” – tette hozzá az összetett verseny korábbi kétszeres ezüstérmese.
Az interjú második részében újságírói kérdésre Räikkönen a téli tesztekhez visszatért, de másokhoz hasonlóan, nem akart messzemenő következtetéseket levonni.

„Az igazi képet majd a versenyeken kapjuk, ez még előttünk áll. Hosszú a szezon, így csak az év végén derül ki pontosan, miként értékelhetem a csapatokat. Jóslásokba nem bocsátkozom, még úgy sem, hogy Bahreinben nagyon jól szerepeltünk. Az viszont biztos, nagyon gyors a tempónk, de ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem érhetnek utol bennünket” – szögezte le Kimi Räikkönen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik