Massa összetörte az új Ferrarit a teszten

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 13:47
Lewis Hamilton csütörtöki, sérülésnélküli balesetét követően péntekre is jutott tesztbaleset: Felipe Massa Vallelungában a Ferrari idei Formula-1-es autójával a célegyenes előtti kanyarban csúszott a védőfalnak. A brazil pilóta sértetlenül úszta meg az ütközést.
Csütörtökön még ép volt az új Ferrari
www.autosport.com
Csütörtökön még ép volt az új Ferrari
Csütörtökön még ép volt az új Ferrari
www.autosport.com
Csütörtökön még ép volt az új Ferrari

A Ferrari napok óta készül a Róma közelében található pályán, de a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudja tökéletesen végrehajtani a feladatokat. Pénteken kisebb eső zavarta a gyakorlást, s valószínűleg ennek köszönhető, hogy Massa kisodródott az aszfaltcsíkról. A versenyző nem sérült meg, az autón azonban komoly károk keletkeztek, főleg az orr-részen.

Massa csapattársa, Kimi Räikkönen is tesztelt, de a rossz időjárás miatt csak néhány kört ment.

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit újonca csütörtökön Valenciában szenvedett balesetet. A fiatal pilóta nem sérült meg, az MP4-22 azonban komolyan megrongálódott. Ezért a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka pénteken nem folytathatja a felkészülést.

Hamilton a baleset következtében csak 33 kört tett meg, legjobb ideje 1:12.596 p volt. Csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 76 körön át tesztelt, s 1:11.698-as „csúcsidőt” produkált.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik