Késik Räikkönen és az F2007 ismerkedése

Vágólapra másolva!
2007.01.16. 15:25
A tervezettnél később ülhet először a Ferrari idei autójába Kimi Räikkönen, mivel a csapat még nem készült el a második „példánnyal”. Így jövő héten Felipe Massa teszteli az F2007-et, míg a McLaren-Mercedestől igazolt finn versenyző a tavalyi kocsival köröz három napon át Mugellóban.
Michael Schumacher is segíti a Ferrari felkészülését
Michael Schumacher is segíti a Ferrari felkészülését
Michael Schumacher is segíti a Ferrari felkészülését
Michael Schumacher is segíti a Ferrari felkészülését

„Semmi rendkívüli nincs ebben a döntésben. Közösen döntöttünk erről a programról, mert jelenleg leginkább a folyamatosságra és a referencia-pontok kialakítására van szükségünk” – jelentette ki Aldo Costa, a maranellói istálló kasztniért felelős vezetője.

A szakember hozzátette: Massa már rengeteg tapasztalatot gyűjtött a Ferrari korábbi autóival, ezért bízzák rá az F2007 első „lépéseinek2 megtételét.

A Ferrari vasárnap mutatta be idei konstrukcióját, de egyelőre csak egy autó készült el. A Kimi Räikkönennek „szánt” második kocsit még építik, s a munkálatokkal igyekeznie kell a gárdának, mert a tervek szerint január végén a maranellóik is részt vesznek a több csapatot érintő valenciai tesztelésen.

Hétfőn Massa már körözött az F2007-tel, Fioranóban 39 kört tett meg. Legjobb ideje: 58,360 mp. A jelentések szerint a száguldás során szinte mindig 59 mp alatti eredményt ért el, vagyis stabilan tartotta saját tempóját.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik