Massa nagyon motivált, s kipróbálta az új Ferrarit

Vágólapra másolva!
2007.01.15. 13:46
Felipe Massa rendkívül motiváltan és nagy tervekkel várja az 58. Formula-1-es világbajnokság rajtját, a vasárnap bemutatott új autót pedig külsőre szenzációsnak találja. A brazil versenyző hétfőn délelőtt néhány kör erejéig a fioranói tesztpályán kis is próbálta az F2007-et, de a mérvadó tesztelést csak január második felében kezdi a Ferrari.
Felipe Massa ködös időben tesztelte az új Ferrarit
Felipe Massa ködös időben tesztelte az új Ferrarit
Felipe Massa ködös időben tesztelte az új Ferrarit
Felipe Massa ködös időben tesztelte az új Ferrarit

„Az autó gyönyörű, s számos helyen változott a 2006-os kocsihoz képest. Az első felfüggesztés pédául nagyban eltér az előzőtől” – mondta Massa, majd hozzátette: - Nagyon várom már a tesztelést, rendkívül motivált vagyok. Tavaly rengeteget mentem az akkori autóval, ez lényegesnek bizonyult. Fontos, hogy precíz információkkal lássuk el a csapatot, ehhez pedig sok tapasztalatra van szükség. A folyamatosság pedig szintén lényeges, így a tesztelés első hetében egyszerre használjuk majd a tavalyi és az idei autót is.”

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!

Felipe Massa új csapattárssal kezdi majd az 58. Formula-1-es világbajnokságot: a visszavonuló Michael Schumachert a McLaren-Mercedestől érkező Kimi Räikkönen váltja.

„Mindig kiváló csapattársakkal dolgozhattam együtt. Egy rendkívül gyors és mindenki által elismert partner kiváló viszonyítási pontot jelent. Felkészültem arra, hogy együtt dolgozzak Kimivel, mindkettőnknek fontos a jó eredmény és együttműködés, csak így tehetjük győztessé a mostani autót. Csak tőlünk függ, hogy milyen teljesítményt nyújtunk” – jelentette ki a brazil pilóta.

Felipe Massa hozzátette: egyelőre még nem igazán ismeri Kimi Räikkönen, de a múlt heti olaszországi sítábor már ad némi támpontot.

„Madonna di Campiglióban alkalmam nyílott arra, hogy közelebbről is megismerjem, s azt kell mondjam, egyelőre jók a tapasztalataim. Michaellel nagyon közeli kapcsolatom volt, s Kimivel még nem volt esélyem ilyen viszonyra. De remek srácnak tűnik, s emberként elég könnyűnek tűnik a jó együttműködéshez” - számolt be friss élményeiről a Ferrari brazil versenyzője.

Felipe Massa hétfőn reggel tesztelte az új autót, de csak néhány kör erejéig. Az "éles" gyakorlás majd január második felében kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik