Bemutatták az idei Ferrarit, az F2007-et

Vágólapra másolva!
2007.01.14. 17:53
A Ferrari vasárnap bemutatta idei versenyautóját, az F2007 kódjelű konstrukciót, amelytől egyértelműen azt várja a menedzsment, hogy legalább az egyik világbajnoki címet megszerzi a Formula-1-ben. A maranellói csapat ötvenharmadik együléses modelljét készítette el, s hétfőn Felipe Massa a fioranói tesztpályán próbálja ki elsőként.
KÉPÜNKRE KATTINTVA LÁTHATJA GALÉRIÁNKAT!
KÉPÜNKRE KATTINTVA LÁTHATJA GALÉRIÁNKAT!
KÉPÜNKRE KATTINTVA LÁTHATJA GALÉRIÁNKAT!
KÉPÜNKRE KATTINTVA LÁTHATJA GALÉRIÁNKAT!

Az F2007 karosszériája alaposan eltér a tavalyi 248 F1-től, amellyel Michael Schumacher és az istálló is a pontverseny második helyén végzett. Idén a brazil versenyző, vagyis Massa mellett a McLaren-Mercedestől szerződtetett Kimi Räikkönen szerepel majd a futamokon.

Az elmúlt hónapokban elsősorban az első felfüggesztés módosításán dolgozott keményen a Ferrari-stáb. A hírek szerint a változtatás révén sokkal jobb lesz a konstrukció aerodinamikai hatékonysága. A hivatalos tájékoztató szerint az oldalszekrények alakja és a „nyitórésze” is módosult, s a hűtőrendszer is átalakult. A felül található légbeömlőn is sokat dolgoztak, a hátsó felfüggesztés azonban egyelőre nem változott. Ezen a területen a következő hónapokban várható nagyobb „mozgás”.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!

Az F2007 súlya 10 kg-mal nagyobb, mint a tavalyi kocsié.

A Ferrari a technikai bemutatón és a „garázsképeken” kívül egyéb tájékoztatást egyelőre nem adott a bemutatóról.

A hétszeres világbajnokként visszavonult Michael Schumacher mellett idén az eddigi technikai igazgató, Ross Brawn sem segíti közvetlenül a csapat munkáját. A versenyző tanácsadóként tevékenykedik majd, míg az angol szakember helyére Mario Almondo lépett. Brawn mellett a motorokért felelős igazgató, Paolo Martinelli is elhagyja a Formula-1-es csapatot, a Fiatnál folytatja pályafutását, utódja Gilles Simon, az eddigi fejlesztési és tervezési igazgató lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik