Keke Rosberg: Kimi csodálatosan gyors!

Vágólapra másolva!
2007.01.02. 14:13
Kimi Räikkönen csodálatosan gyors, az is lesz a Ferrarinál, s remekül döntött, amikor elfogadta a maranellói csapat ajánlatát. Ezt állítja Keke Rosberg, a Formula-1 történetének első finn világbajnoka.
Kimi Räikkönen (sapkában) figyel a decemberi jerezi tesztelésen
Kimi Räikkönen (sapkában) figyel a decemberi jerezi tesztelésen
Kimi Räikkönen (sapkában) figyel a decemberi jerezi tesztelésen
Kimi Räikkönen (sapkában) figyel a decemberi jerezi tesztelésen

„Ő a paddock leggyorsabb pilótája, briliáns a tempója. A Ferrari éppen ezt várja Kimitől. Butaságnak tartom azokat a felvetéseket, hogy képtelen lesz pótolni Michael Schumachert” – szögezte le az 1982-es sorozat legjobbja.

Keke Rosberg kiállt honfitársa mellett
Keke Rosberg kiállt honfitársa mellett
Keke Rosberg kitért a tavalyi szezon befejezése után visszavonult német legendára, s úgy véli, sokan túlértékelték a szerepét a Ferrari feltámasztásában.

„Szerintem nem ő rázta össze a csapatot, nem Michael személye jelentette a jó eredmények kizárólagos hátterét. Egy csapat akkor képes az összetartásra, ha gyors pilótát ültethet az autóba. Jean Todt okos csapatfőnök, aki Kimivel is erős és szoros kapcsolatot építhet ki. Räikkönen remek döntést hozott az átigazolással” – szögezte le Keke Rosberg, aki idén is szurkolhat fiának, a német színekben versenyző Nico Rosbergnek, vagyis továbbra is „érintett személyként” követheti a Formula-1-et.

Az elismert szaktekintéllyel ellentétben a Ferrari egyik fő riválisának motorokért felelős igazgatója, Pat Symonds már kétségeinek adott hangot Räikkönen maranellói jövőjével kapcsolatban. Igaz, ez nem oly meglepő, hiszen a Renault egyik legfontosabb vezetője bizonyára saját érdekeit is „figyelembe vette” nyilatkozata során.

„Kemény munka vár Kimire, ez egyértelmű. Ne feledjük, Ross Brawn kiválóan fogta össze a csapatot, nagyon egyértelmű, logikus és célratörő együttest alakított ki. Távollétében az a veszély fenyeget, hogy a Ferrari elveszíti ezeket a tulajdonságait. Akkor derül ki a csapat mostani karaktere, ha a kezdeti eredmények elmaradnak a várakozásoktól” – mondta Pat Symonds.

Szavazás

Ön szerint mikor nyeri meg a világbajnoki címet Räikkönen a Ferrarival

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik