Schumachernek feltételei vannak

Vágólapra másolva!
2006.01.09. 14:34
Címkék
A tizenhatodik Formula1-es idényére készül Michael Schumacher, a Ferrari hétszeres világbajnok versenyzője, akinek 2006 végén lejár a szerződése a jelenlegi munkaadójával. A 37 éves német pilóta legutóbb arról nyilatkozott: csak akkor folytatja a pályafutását, ha bizonyos feltételek teljesülnek.
Michael Schumacher újra harapós kedvében van
Michael Schumacher újra harapós kedvében van
Michael Schumacher újra harapós kedvében van
Michael Schumacher újra harapós kedvében van

"Ha nem lesz meg újra az esélyem arra, hogy versenyeket nyerjek, és hogy a világbajnoki címért harcolhassak, akkor azt hiszem, nem érzek majd valami nagy kedvet ahhoz, hogy folytassam" – mondta el Schumacher a der Spiegel című hírmagazinnak adott interjújában.

Ez volt egyébként az első alkalom, hogy a nagy Schumi hajlandó volt nyíltan beszélni a karrierje végéről. Arról, hogy meghosszabbítja-e a szerződését a maranellói istállóval, a következőket mondta: "Az autónak versenyképesnek kell lennie!"

A Ferrarival 2000 után egymás után öt világbajnoki címet nyerő fenomént az sem érdekli, hogy az olasz autógyár elnöke, Luca di Montezemolo életre szóló szerződést kínált neki.

Igazából a pénz sem számít, pedig valószínű, hogy a jelenleg 38 millió euróra becsült éves keresete 50 millióra emelkedhetne.

Az 1991-ben kezdődött Formula–1-es pályafutása során 84 nagydíjat megnyerő, és ezzel csúcstartó Schumacher a feleségével, Corinnával, illetve két gyermekével, Gina-Mariával és Mickkel Svájcban, a Genfi-tó mellett él. Az utóbbi tizenöt évben több mint félmilliárd eurót keresett versenypilótaként, ezért a pénz már nem motiválja.

A német klasszis szerint a Renault-val és a McLaren-Mercedesszel a továbbiakban csak úgy tarthatja a lépést a Ferrari, ha újabb embereket vesz föl.

"Ha előre akarunk lépni, újabb munkatársakra van szükségünk. A Formula–1-ben senki nem engedheti meg magának, hogy egy helyben maradjon" – jelentette ki Schumacher, akiben a tavalyi veresége után is nagy a becsvágy.

"Ebben a pillanatban olyan erősen lelkesedem a versenyzésért, mint nagyon régen. Nem érzem úgy, hogy megérdemeltem volna a téli szünetet. Mindenkinek a korábbi sikerekre kell gondolnia. Azt hiszem, újra harapós kedvünkben vagyunk."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik