Jön a 225. bajnoki örökrangadó; Sallai Roland sztároktól hemzsegő csapatban

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 23:45

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

Olyan bajnokságba került a német Freiburgtól a török Galatasarayhoz szerződő Sallai Roland, amely hemzseg a sztároktól. Az UEFA koefficiens-rendszere alapján a török Süper Lig pillanatnyilag Európa tizedik legerősebb bajnoksága. Óriási ugrás ez annak a ligának, amelynek csapatai még az 1980-as években is a kontinens alsóházához tartoztak. Nem véletlenül mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hogy az öt topliga után a török bajnokság a legerősebb Európában. Így aztán Sallai Roland első isztambuli megszólalása sem hatott fellengzősen: az ambiciózus Galatasaray célja a jelenlegi kerettel valóban az Európa-liga-győzelem lehet.

Eltérő adatok szerepelnek az adatbázisokban az MTK és a Ferencváros összecsapásairól, de pénteken a 225. bajnoki örökrangadó következik. Az eltérő számítás oka két 1925-ös mérkőzés, az országos bajnoki döntő – 0:0 és 4:1-es MTK-siker –, de ezeket a bajnokságon kívül bonyolították le a vidék legjobbjainak részvételével. A jelenkor statisztikája mindenesetre a Ferencváros mellett szól, a bajnoki cím védője az előző kiírásban mindháromszor megverte az MTK-t. Míg Pascal Jansen, az FTC holland vezetőedzője a bőség zavarával küzdhet, kollégájának, Horváth Dávidnak főhet a feje, kit küld pályára a péntek esti meccsen.

Lapunk információja beigazolódott: a Liverpool korábbi meghatározó játékosa, Martin Skrtel lett a Dunaszerdahelyi AC sportigazgatója. A kinevezéssel kapcsolatban összehívott sajtóbeszélgetésen kikerülhetetlen volt az angol futballklub jelene, hiszen a Liverpool a Milan otthonában 3–1-re győzött a Bajnokok Ligájában, és a „vörösök” harmadik gólját Szoboszlai Dominik szerezte. „Mindenki, aki figyeli az angol futball eseményeit, tudja, hogy mit jelent Szoboszlai Dominik a Liverpoolnak – mondta Martin Skrtel. – Kellemes meglepetést jelentett nekem is, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya tavaly milyen gyorsan tudott alkalmazkodni.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik