Ter Stegen: Nem értettük meg egymást Erickel a kiállítást megelőző esetnél

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 00:46
Ter Stegen (zöldben) sajnálja az esetet, amiből a piros lap lett (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 1. fordulójában a Monaco 2–1-re legyőzte a 80 percig emberhátrányban futballozó Barcelonát, a találkozó után a résztvevők nyilatkoztak.

 

„A mérkőzést megváltoztatta a kiállításkezdte Hansi Flick, a Barcelona vezetőedzője. – Igyekeztünk, hősiesen védekeztünk, követtünk el hibákat is, de próbáltunk gólokat szerezni. Megvoltak a lehetőségeink, azonban a Monaco nyert. Szenvedtünk, és igen, kikaptunk, ám még erősebben kell felállnunk ebből a vereségből, és folytatni a munkát – küzdeni fogunk. Jó volt az ellenfél, de ebben nincs semmi meglepő. Megérdemelt hazai győzelem született.”

„Nem értettük meg egymást Erickel a kiállítást megelőző esetnél, nagyon sajnálom. Így nyolcvan percen át emberhátrányban játszottunk, ennek nem szabadna megtörténnie, de ilyesmi előfordul a futballban. Fájó a vereség, mert felálltunk a padlóról, és legalább egy pont szerezni akartunk. Végül egy olyan góllal kaptunk ki, ami akkor nem volt benne a játékban. A célunk a három pont begyűjtése volt, de megpróbáljuk legközelebb megszerezni az első győzelmünket, most viszont a Villarrealra koncentrálunk” – utalt csapata vasárnapi bajnokijára Marc-André ter Stegen, a Barca kapusa.

Adi Hütter, a Monaco vezetőedzője nyilván boldogan nyilatkozott: „Tökéletes kezdés volt, fantasztikus győzelem. Nagy öröm ez a csapatnak, a szurkolóknak és a klubnak. Rendkívül büszke vagyok – különösen olyanokra, mint Ben Szegir, aki 19 éves, mint Maghnes Akliouche, aki az első meccsét játszotta a BL-ben, vagy mint Lamine Camara, aki szintén csak 20 esztendős. A Bajnokok Ligájában ez volt az első győzelmünk, sosem fogom elfelejteni, csodás élmény volt, és megérdemelten nyertünk.”

„Elképesztő, hogy az első BL-mérkőzésemen betaláltam – mondta az első hazai gólt szerző Maghnes Akliouche. – Fantasztikus ilyen topjátékosok ellen, Európa egyik legjobb csapata ellen pályára lépni. Megvolt a meccstervünk, és tartottuk hozzá magunkat – tudtuk, hogy problémát okozhatunk a Barcelonának. Persze azzal is tisztában voltunk, hogy egy ilyen ellenfél bármikor villanhat, ezért egyértelmű volt, végig koncentrálnunk kell. Sikerült, és nagyon boldogok vagyunk, reméljük, ugyanígy folytatjuk.”

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
MONACO–BARCELONA 2–1 (1–1)
Monaco, II. Lajos Stadion, 13 296 néző. Vezette: Lindhout (holland)
MONACO: Köhn – Vanderson (Mawissa, 88.), Kehrer, Salisu, Singo – Camara (Golovin, a szünetben), Zakaria – Akliouche, Minamino (Balogun, 69.) , Ben Szegir (Caio Henrique, 69.) – Embolo (Ilenikhena, 59.). Vezetőedző: Adi Hütter
BARCELONA: Ter Stegen – Koundé, Cubarsí (Ferran Torres, 80.), I. Martínez, Balde (Ansu Fati, 88.) – E. García, Casado – Yamal (Gerard Martín, 80.), Raphinha, Pedri (Torre, 83.) – Lewandowski (Domíngues, 80.). Vezetőedző: Hansi Flick
Gólszerző: Akliouche (16.), Ilenikhena (72.), ill. Yamal (28.)
Kiállítva: E. Garcia (10.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik