A Toyota szerződést tett Räikkönen elé

Vágólapra másolva!
2006.01.02. 13:16
Címkék
A Formula-1-es Toyota istálló szerződést kínált 2007-től Kimi Räikkönennek, a McLaren Mercedes finn pilótájának, adta hírül a Bild am Sonntag című német lap. Az újság szerint a csapatfőnök Tomita Cutomu egy öt évre szóló szerződést tett le az asztalra a finn elé, az ajánlat évi 25-35 millió eurót biztosítana a pilóta számára.
Räikkönen és Alonso nagyon valószínűtlen párosítás a McLarennél 2007-ben
Räikkönen és Alonso nagyon valószínűtlen párosítás a McLarennél 2007-ben
Räikkönen és Alonso nagyon valószínűtlen párosítás a McLarennél 2007-ben
Räikkönen és Alonso nagyon valószínűtlen párosítás a McLarennél 2007-ben
A 2005-ös vb-sorozat ezüstérmeséről először akkor láttak napvilágot különböző pletykák a 2007-es átigazolásokkal kapcsolatban, amikor a világbajnok, Fernando Alonso aláírt a McLarenhez. A szóbeszéd leginkább a Ferrarival hozta kapcsolatba Räikkönent, de a McLaren is bejelentette, hogy tárgyal vele és csapattársával, Juan Pablo Montoyával a folytatásról.

A finn pilóta bejelentette, hogy 2006-ban dönt majd a folytatásról. A háromszoros világbajnok Niki Lauda a Bild am Sonntagnak azt nyilatkozta, hogy a döntés teljesen Kimi kezében van.

"Räikkönen 2007-ben szabadon dönthet, hogy melyik sztárcsapatnál akarja keresni a kenyerét – idézte a lap az osztrákok háromszoros világbajnokát. – A menedzsere biztosan nagyon alaposan megvizsgálja az ajánlatokat. A Toyota nagyon sokat kínál Kiminek, úgyhogy ennek többnek kell lennie, mint egy egyszerű választási lehetőségnek."

A szakemberek úgy vélik, hogy a Toyota idén nagyobb költségvetéssel fog versenyezni, mint az előző évben. A csapat meg akarta szerezni Alonsót is, aki azonban a McLarent csalogatóbbnak tartotta.

Niki Lauda szerint egyébként Räikkönen és Alonso nem férne meg egymás mellett, két ekkora sztár egy csapatban "idegesítené" egymást, ahogy erre korábban már volt példa – utalt ezzel saját példájára a korábbi világbajnok, amikor Alain Prosttal volt egy csapatban.

A Formula-1-et régóta kedvelők emlékezhetnek továbbá, hogy Nigel Mansell és Nelson Piquet 1986-87-ben a Williamsnél, Alan Jones és Carlos Reutemann 1980-81-ben szintén a Williams istállónál, valamint Alain Prost és Ayrton Senna 1988-89-ben a McLarennél nagyon nehezen fértek meg egymás mellett, állandó jellegűek voltak az áskálódások, pletykák.

Ehhez a hírhez kapcsolódik, hogy az 1982-ben Formula-1-es világbajnokságot nyert finn Keke Rosberg szerint Fernando Alonso McLarenhez szerződése azt jelenti, hogy Räikkönen elhagyja jelenlegi csapatát a következő szezon után.

Rosberg a finn Ilta-Sanomat című finn napilapnak azt nyilatkozta, hogy szerinte Ron Dennis, a Mercedes csapatfőnöke annak tudatában igazolta le Alonsót, hogy biztos volt abban: ezzel elveszíti Räikkönent. A finnek korábbi sztárja szerint az, hogy a világbajnok elment a Renault-tól, azt is jelenti, hogy a Renault hamarosan kiszáll a Formula-1-ből.

KIMIT A NÉMETEK IS A LEGJOBBNAK TARTJÁK

Räikkönent 2005 utolsó előtti hetében a német Motorsport Aktuell szaklap olvasói is a legjobb Formula-1-es versenyzőnek választották. A finn a szavazatok 27,4 százalékát szerezte meg, megelőzve Alonsót (26,2 százalék) és Schumachert (9 százalék).
Kimi a 2005-ös idény lezárulta után már két tekintélyes szaklap, az F1 Racing és az Autosport olvasói szerint is a legjobb versenyző volt idén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik