Fekete pilóta a Formula–1-ben 2007-től?

Vágólapra másolva!
2005.12.20. 13:24
Címkék
Ron Dennis, a McLaren Formula–1-es istálló csapatfőnöke szerint egy Lewis Hamilton nevű újonc lehet az első fekete pilóta a száguldó cirkuszban. Hamiltont a wokingi csapat támogatja, és jövőre a Grand Prix 2-es sorozatban versenyez majd.
Lewis Hamilton hisz abban, hogy győzelemre született
Lewis Hamilton hisz abban, hogy győzelemre született
Lewis Hamilton hisz abban, hogy győzelemre született
Lewis Hamilton hisz abban, hogy győzelemre született

A húszesztendős pilóta még 1999-ben kötött tíz évre szóló szerződést a McLarennel, és 2005-ben diadalmenetben nyerte meg az európai Formula–3-as versenysorozatot.

"Ha a GP2-ben is ugyanez történik, akkor nagyon komoly lehetőség áll előtte, hogy közvetlenül a Formula–1-be lépjen, és versenyezzen" – nyilatkozta Dennis a Reuters brit hírügynökségnek.

A sportvezető ugyanakkor igencsak valószínűtlennek tartotta, hogy ebben az esetben Hamilton rögtön egy McLaren-Mercedesbe ülhet be.

Noha Bernie Ecclestone, a Formula–1 első számú jogtulajdonosa üzleti szempontok miatt nagyon szívesen látna minél hamarabb egy fekete bőrű versenyzőt a cirkuszban, Dennis szerint Hamilton bőrszíne nem befolyásolja azt, hogy mikor léphet be a Formula–1-be.

A Sunday Times című újság magát az ifjú pilótát is megkérdezte, mi a véleménye erről a kérdésről.

"Nem a bőrszínem miatt vagyok most ott, ahol vagyok – mondta Hamilton. – Nyerni szeretnék a Formula–1-ben, mert hiszek ebban, hogy elég jó vagyok ehhez."

Lewis Hamilton 2006-ban az ART csapat színeiben versenyez majd a Grand Prix 2-ben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik