Fernando Alonso 2007-től a McLarennél folytatja

Vágólapra másolva!
2005.12.19. 14:30
Címkék
Szenzációs hír látott napvilágot ma a Formula1 világából. A McLaren-Mercedes csapat bejelentette, hogy hétfőn megegyezett a 2005-ös világbajnok Fernando Alonsóval, így a spanyol pilóta a 2007-es évtől a brit-német istállónál folytatja a pályafutását.
NSO-montázs
NSO-montázs
A hírügynökségi jelentések a teljesen váratlan közlést összefüggésbe hozzák azzal a ténnyel, hogy a világ egyik legnagyobb mobilkommunikációs cége, a Vodafone 2007-től a McLaren főszponzora lesz.

Hogy nem kacsáról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, mint Fernando Alonso nyilatkozata:

"Már nagyon várom a 2007-es évet, fantasztikus lehetőség számomra, hogy a Vodafone-nál és a McLaren-Mercedesnél versenyezhetek majd. Természetesen szomorúan hagyom majd el a Renault-t, de néha az élet olyan lehetőségeket kínál föl, amelyek túl jók ahhoz, hogy az ember kihagyja őket."

A 24 éves világbajnok 2005-ben úgy lett világbajnok, hogy hét versenyt nyert meg a tizenkilencből, és az autója egyetlen egyszer sem hibásodott meg. Az egyetlen alkalom, amikor Alonsónak fel kellett adni egy futamot, Kanadában történt, de akkor a pilóta hibázott az egyik kanyarban.

A montreali versenyen kívül Alonso csupán az Egyesült Államok Nagydíján és a Magyar Nagydíjon nem szerzett pontot. Indianapolisban a mezőny legnagyobb része el sem rajtolt, míg a Hungaroringen a 11. helyen végzett a későbbi világbajnok.

A McLaren-Mercedesnél jelen pillanatban Kimi Räikkönen és Juan Pablo Montoya áll alkalmazásban.

A finn Räikkönen sokak szerint 2005-ben ugyanúgy megérdemelte volna a világbajnoki címet, mint Alonso, őt azonban rengetegszer cserbenhagyta az autója. Tízhelyes rajtbüntetést háromszor kapott a McLaren-Mercedes meghibásodása miatt, a versenyen pedig szintén háromszor esett ki műszaki problémák következtében.

A nagy kérdés: maradhat-e Alonso érkezése ellenére 2007-ben Räikkönen a McLarennél, vagy a Ferrarihoz igazol, ahogyan azt már korábban több hír sugalmazta?

Az mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy Fernando Alonso a Vodafone akaratából szerződik a csapathoz, a "két dudás egy csárdában" felállás pedig már sok problémát okozott a wokingiaknál.

Mint emlékezetes, 1988-1989-ben a mezőny két legjobb pilótája Ayrton Senna és Alain Prost csapattársak voltak a McLaren-Hondánál, és ennek évekig tartó ellenségeskedés lett a vége.

Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke a 2007-es pilótapáros összetételét firtató kérdésekre mindössze annyit mondott:

"Tárgyalásban állunk a jelenlegi pilótáinkkal, Kimi Räikkönennel és Juan Pablo Montoyával a 2007-es szezonnal kapcsolatban. Juan Pablo és Kimi is különleges tehetséges, versenyképes és profi versenyző, és mindketten továbbra is az előttünk álló szezonra koncentrálnak majd."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik