Formula–1: Fisichellának tetszik az új Renault

Vágólapra másolva!
2005.12.14. 11:42
Címkék
Giancarlo Fisichella, a Formula1-es Renault csapata olasz pilótája (képünkön) már látta a francia istálló 2006-os versenyautóját az enstone-i szélcsatornában, és utána úgy nyilatkozott: "nagyon optimista" a jövő évet illetően.
A római versenyző azt vette észre, miután tanulmányozta az új autó, az R26 külső megjelenését, hogy az aerodinamikai fejlesztéseknél a tervezők az ő korábbi észrevételeit is figyelembe vették.

A 32 éves Fisico – akinek a csapattársa, Fernando Alonso 2005-ben világbajnok lett az R25-ös modellel – azt reméli, hogy jövőre több versenyt sikerül megnyernie, mint az idén, amikor egyszer állhatott fel a dobogó tetejére. Ezzel szemben Alonso hét futamon végzett az első helyen.

"Legelőször január tizedikén tesztelhetem majd az új autót – mondta a La Gazzetta dello Sport című olasz sportújságnak Fisichella. – Amit eddig a szélcsatornában és a motorteszteken láttam belőle, az nagyon pozitív."

A versenyző azt is elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre harcba szállhat a világbajnoki címért.

"Miért is ne? A célom az, hogy képes legyek felvenni a versenyt. Ebben az évben sokszor a márka érdekeit tartottam szem előtt, és persze jövőre is ugyanezt teszem majd, de ennél talán többet is."

Giancarlo Fisichella 2005-ben ötödik lett a pilóták világbajnoki pontversenyében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik