Formula–1: megtartották a koronázási ünnepséget Monte-Carlóban

Vágólapra másolva!
2005.12.11. 11:56
Címkék
Fernando Alonso, a Formula1 és Sebastien Loeb, a rali világbajnoka is átvette az aranyérmét a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) illetékeseitől a Monte-Carlóban megrendezett színpompás díjkiosztó gálán. Az ünnepségen ott volt Kimi Räikkönen, Michael Schumacher és még sok más híresség.
Fernando Alonso (balra) és Sebastien Loeb
Reuters
Fernando Alonso (balra) és Sebastien Loeb
Fernando Alonso (balra) és Sebastien Loeb
Reuters
Fernando Alonso (balra) és Sebastien Loeb

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) égisze alatt megrendezett valamennyi szakág bajnoka átvehette az év végi győzelemért járó trófeákat a motorsportok világszervezetének díjkiosztó gáláján, Monte-Carlóban.

A Formula–1 spanyol világbajnoka és csapata tiszteletére a pódiumon kiállítottak egy R25-ös Renault versenyautót. A francia istállót Alonso mellett Flavio Briatore csapatfőnök képviselte.

"Miközben erre a trófeára nézek, azt mondom magamban: egy napon, amikor gyermekeim lesznek, elmondhatom majd nekik, hogy világbajnok vagyok" – mondta Fernando Alonso, aki 24 évesen lett a száguldó cirkusz királya.

"Ez a díj az egész csapat munkájának eredménye, egy álomszerű siker – folytatta a spanyol. – Meg kellett küzdenünk érte, és büszke vagyok arra, hogy a miénk lett. Remélem, hogy ez csak a kezdet. Még csak huszonnégy éves vagyok, és remélem, hogy a jövőben sokszor visszatérhetek majd ide, erre a pódiumra."

Fernando Alonso (jobbra) és Flavio Briatore
Fernando Alonso (jobbra) és Flavio Briatore

"Ez az elismerés nagyon fontos számunkra – fűzte hozzá Flavio Briatore, aki Alonso személyi menedzsere is egyben. – Amióta a Renault 2002-ben visszatért a Formula–1-be, lépésről lépésre fejlődtünk, és a kemény munkánknak köszönhetően végül megnyertük a világbajnokságot."

"Személy szerint nagyon örülök, de ez a díj az egész csapaté. Több mint nyolcszáz ember dolgozott fáradtságot nem ismerve, és támogatók egész tömege segített bennünket. Ez az ő díjuk."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik