A CSZKA ráijesztett az Arsenalra, de elődöntős Wenger csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 21:01
null
Cech itt nagyot védett, de a kipattanóból Csalov megszerezte a CSZKA vezető gólját (Fotó: AFP)
Az angol Arsenal bejutott a labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe, miután Moszkvában 2–2-es döntetlent játszott a házigazda CSZKA-val. Az orosz csapat az 50. percben már 2–0-ra vezetett, egy ízben a 3–0-hoz is közel került, de a hajrában Danny Welbeck szépítő gólja eldöntötte a továbbjutást, majd Aaron Ramsey a legvégén ki is tudott egyenlíteni.

Az első mérkőzésen lenyűgözően jó, helyzetekkel teli, közönségszórakoztató, ötgólos félidővel kezdett a két csapat – na, ilyesmiből most az égvilágon semmit sem láttunk. A CSZKA – okulva az odavágón történtekből – hátránya ellenére óvatosabban futballozott, az Arsenal meg pláne nem kockáztatott semmit. Olyannyira, hogy majd' fél órán keresztül lövés alig, helyzetet pedig egyáltalán nem akadt.

A meccs akkor moccant meg (egy picit), amikor a CSZKA kicsit merészebb lett, erre az Arsenal meg kényelmes alapállásából gyors kontrákat vezethetett. A kis megélénkülés ellenére így is meglepetésként ért mindenkit, hogy a CSZKA a 39. percben megszerezte a vezetést: egy bal oldali beadást a hosszú saroknál Kirill Nababkin fejelt kapura, Petr Cech hatalmasat védett, ám Fjodor Csalov berobbant, és közvetlen közelről a hálóba lőtte a kipattanót (1–0). Az oroszok vérszemet kaptak, Kristijan Bistrovic, a csereként, Alan Dzagojev helyére beálló Vitinho és Nababkin is próbálkozott, ám egyikük sem találta el a kaput, így a CSZKA egygólos vezetéssel ment pihenni.

A fordulás után alig telt el öt perc, és már kétgólos volt az előnye: a kitűnő rúgótechnikájú Alekszandr Golovint nem támadta le senki, a középpályás így 28 méterről megeresztett egy hatalmas bombát, amelyet Cech bravúrral kinyomott – pont a jobb oldalon berobbanó Nababkin elé, aki élesen, félmagasan egyből a rövid sarokba lőtt! (2–0)

Már csak egy gól kellett a CSZKA-nak, és bajban volt az Arsenal, amely sokat kényelmeskedett, és ebből a pozícióból nem könnyű felpörögni. A moszkvaiak pedig ekkor már nagyon is lendületben voltak... Laurent Koscielny egy szöglet után közelről elhibázott egy szépítési lehetőséget, a válasz egy háromperces kemény CSZKA-attak volt, amelynek végén Szergej Ignasevics bombázott távolról kevéssel a kapu mellé.

Ez volt a pillanat, amikor a hazaiak a legközelebb jutottak a továbbjutáshoz, ugyanis a 75. percben döntött az Arsenal: a bal szélről elinduló Danny Welbeck játszott össze remekül Mohamed el-Nenivel, kilépett az őt felvenni képtelen védők közül, majd higgadtan a kapuba lőtt (2–1). A maradék tizenöt perc alatt a CSZKA még két góllal is csak hosszabbításra tudta volna menteni a mérkőzést. Erre már nem volt idő, nem maradt energia, sőt: az Arsenal az utolsó percekben ziccerek sorát alakította ki, és végül Aaron Ramsey találatával kiegyenlített (2–2), így 6–3-as összesítéssel jutott be az elődöntőbe! Huszonöt percig azért a hideg veríték verhette ki Arsene Wenger sokáig nagyon kényelmes csapatát...

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Olympique Marseille (francia)–RB Leipzig (német)
5–2 (Ilsanker 6. – öngól, Sarr 9., Thauvin 38., Payet 60., Szakai 94., ill. Bruma 2., Augustin 56.)
Továbbjutott: a Marseille, 5–3-as összesítéssel
CSZKA Moszkva (orosz)–Arsenal (angol) 2–2 (Csalov 39., Nababkin 50., ill. Welbeck 75., Ramsey 92.)
Továbbjutott: az Arsenal, 6–3-as összesítéssel
Sporting CP (portugál)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (F. Montero 28.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2–1-es összesítéssel
Salzburg (osztrák)–Lazio (olasz) 4–1 (Dabbur 56., Haidara 72., Hvang Hi Csan 74., Lainer 76., ill. Immobile 55.)
Továbbjutott: a Salzburg, 6–5-ös összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik