A 89. percben egy csereember megmentette a nagy sorozatot – négy között a Leverkusen az Európa-ligában

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 23:44
A tétnek megfelelően akadtak feszült pillanatok Londonban – Michail Antonio (középen 9-es számmal) és Jonathan Tah egyaránt sárga lapot kapott ezért a csatáért (Fotó: Getty Imagers)
A West Ham United majdnem legyőzte a Leverkusent a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének csütörtöki játéknapján, de a 89. percben egyenlített a vendégcsapat, és az 1–1-gyel bejutott a legjobb négy közé. A Marseille hazai pályán 1–0-ra megverte a Benficát, ezzel összesítésben egyenlített, majd a tizenegyespárbajt 4–2-re megnyerve kiharcolta az elődöntőbeli szereplés lehetőségét.

WEST HAM–LEVERKUSEN 1–1

Korai gólban reménykedtek a West Ham hívei, és lőn: a 13. percben Bowen beívelésénél Michail Antonio megelőzte védőjét, Kossounout, egyúttal az egy ütemet késő Kovár kapust, és kettejük szendvicséből a hálóba csúsztatta a labdát, 1–0. VIDEÓ ITT!

A londoniak remek első félidőt produkáltak, megkeserítették a friss német bajnok minden percét, de az újabb gól nem jött össze, az összesítésbeli hátrány ledolgozása a szünet utánra maradt. Csakhogy nem sikerült megtalálni a megoldást: a fáradó angolok egyre kevesebbet birtokolták a labdát, inkább a Leverkusen góljára lehetett számítani, és a 89. percben Jeremie Frimpong egyenlített is – a második félidőre beálló védő megpattanó lövése beakadt a kapu jobb oldalába, 1–1. VIDEÓ ITT! 

A párharc első felvonásának hajrájában két cserejátékos gólja hozta meg a Leverkusen győzelmét, és most is egy kispadról érkező játékos gondoskodott arról, hogy a német csapat idény eleje óta tartó veretlenségi sorozata életben maradjon, és immár 44 mérkőzést számláljon.

MARSEILLE–BENFICA 1–0 – tizenegyesekkel 4–2

Az első félidőben a Marseille támadott többet, de kevés veszély bujkált a játékában, így megszakadt a sorozat: ebben az El-kiírásban az OM először nem szerzett gólt saját közönsége előtt az első harminc percben. 

A második játékrész elején a Benfica többet járatta a labdát, mint korábban, de aztán újra az OM vált kezdeményezőbbé. A 70. percben Kondogbia remek lehetőséget szalasztott el, közeli lövését Trubin bravúrral kivédte, ám a 79. percben már az ukrán válogatott kapus sem tudott mit tenni: Aubameyang bal oldali beadására a hazaiak kameruni cserecsatára, Faris Moumbagna kiváló ütemben érkezett, és közelről a hálóba fejelt, 1–0 (VIDEÓ ITT!)

Több gól nem született a rendes játékidőben, következett a hosszabbítás, amelyben ugyan Aubameyangnak volt egy veszélyes lövése, mégis az OM örülhetett, hogy a tizenegyesekre maradt a döntés. A Benficának ugyanis három gólszerzési lehetősége is akadt, Pau López nagy védésekkel akadályozta meg az egyenlítést.

A szétlövés Ángel di María rontásával indult, a marseille-ieknek PSG-játékosként sok keserűséget okozó argentin kapufát lőtt, majd a negyedik sorozatban hibázott António Silva is – az ő labdáját López kivédte. A hazaiak részéről Joaquín Correa, Kondogbia, Balerdi és Luis Henrique is a kapuba talált, az OM 4–2-re megnyerte a párbajt, és bejutott az elődöntőbe. 

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
West Ham United (angol)–Bayer Leverkusen (német) 1–1 (Antonio 13., ill. J. Frimpong 89.)
Továbbjutott: a Leverkusen, 3–1-es összesítéssel
Olympique Marseille (francia)–Benfica (portugál) 1–0 (Moumbagna 78.)
Továbbjutott: a Marseille, 2–2-vel, tizenegyesekkel (4–2)

További eredmények
Roma (olasz)–Milan (olasz) 2–1 – részletek itt!
Továbbjutott: a Roma, 3–1-gyel
Atalanta (olasz)–Liverpool (angol) 0–1 – részletek itt!
Továbbjutott: az Atalanta, 3–1-gyel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Első mérkőzések – május 2.
Roma (olasz)–Bayer Leverkusen (német)
Olympique Marseille (francia)–Atalanta (olasz)
Visszavágók – május 9.
Bayer Leverkusen (német)–Roma (olasz)
Atalanta (olasz)–Olympique Marseille (francia)
A döntő május 22-én lesz Dublinban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik