Kellemetlen skandináv tréfák: „óriást ölt” a Brann és a Kalmar

Vágólapra másolva!
2008.09.18. 21:13
Címkék
Nagyon kellemetlen meglepetésben részesült az UEFA-kupa 1. fordulójának első mérkőzésén a Feyenoord és a Deportivo La Coruna: a holland nagycsapat otthon égett le a svéd bajnokságot vezető Kalmar FF ellen, a galíciaiak pedig simán kikaptak a Brann Bergentől Norvégiában. Nehezen győzött Jo duplájával Nicosiában a Manchester City, simán győzött otthon az angol kupagyőztes Portsmouth.
Sollit (középen) nem véletlenül ünnepelték társai: a Brann otthon győzte le 2–0-ra a Deport
Fotó: Imago
Sollit (középen) nem véletlenül ünnepelték társai: a Brann otthon győzte le 2–0-ra a Deport
Sollit (középen) nem véletlenül ünnepelték társai: a Brann otthon győzte le 2–0-ra a Deport
Fotó: Imago
Sollit (középen) nem véletlenül ünnepelték társai: a Brann otthon győzte le 2–0-ra a Deport

Nem meglepő módon füttykoncert kísérte le a De Kuip gyepéről a Feyenoordot: a rotterdami nagycsapat hazai pályán kapott ki az Allsvenskan listavezetőjétől, a Kalmar FF-től 1–0-ra. A svédek 72 percig szervezetten védekeztek, majd Viktor Elm góljával előnyt szereztek a visszavágóra.

Szintén névben jóval nagyobb csapatot győzött le a norvég Brann, mondhatni Európa legesősebb városában, Bergenben alaposan megfázott a Deportivo La Coruna… A Brann Bjarnason büntetőjével szerzett vezetést, majd a 39. percben a norvég válogatott Solli révén megszerezte a második gólt is, így nagyon jó helyzetből várhatja a visszavágót.

Mint az várható is volt, megszenvedett Nicosiában a Manchester City. Ciprus újabban a vendégcsapatoknak nagyon kellemetlen célpont lett, és a rengeteg helyzetet elrontó City ellen az Omonia meg is szerezte a második félidőben a vezetést, az albán Duro óriási szabadrúgásgóljával.

Az angolok a ziccerek sorát kihagyó Jo révén egyenlítettek (a brazil két kapufa és egy üres kapus helyzet elrontása után talált be…), majd a csatár szép lövéssel duplázni tudott, a City pedig behúzta nagy nehezen az igen élvezetes mérkőzést a szimpatikus ciprusiak ellen.

Az angol kupagyőztes Portsmouth viszonylag simán abszolválta a BL-selejtezőt is megjárt Guimaraes elleni hazai meccsét. A Pompey Diarra szép góljával szerzett vezetést, majd a második félidőben Jermain Defoe találatával el is döntötte a meccset: a csatár Belhadj kitűnő beadását váltotta gólra.

A német csapatok megszenvedtek hazai pályán: a Bundesliga listavezetője, a Hamburger SV nem tudta feltörni a kupaújonc román Urziceni védelmét (közönségük hatalmas füttyel búcsúztatta őket), a nyáron nagybevásárlást tartó Wolfsburg pedig 1–0-ra nyert Grafite büntetőjével a Rapid Bucuresti ellen.

UEFA-KUPA

1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Banik Ostrava (cseh)–Szpartak Moszkva (orosz) 0–1 (Bolf 56. – öngól)
Portsmouth (angol)–Vitoria Guimaraes (portugál) 2–0 (Diarra 39., Defoe 59.)
VfL Wolfsburg (német)–Rapid Bucuresti (román) 1–0 (Grafite 45+1. – 11-es)
Nancy (francia)–Motherwell (skót) 1–0 (Berenguer 42.)
Omonia Nicosia (ciprusi)–Manchester City (angol) 1–2 (Duro 49., ill. Jo 59., 72.)
Feyenoord (holland)–Kalmar (svéd) 0–1 (Elm 72.)
Hamburger SV (német)–Unirea Urziceni (román) 0–0
Brann Bergen (norvég)–Deportivo La Coruna (spanyol) 2–0 (Bjarnason 22. –11-es, Solli 39.)
Slavia Praha (cseh)–Vaslui (román) 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik