Huszti és Babos csapata is akcióban: hattól rajtol a kupatavasz!

Vágólapra másolva!
2009.02.18. 14:44
Címkék
Tizenegy mérkőzéssel veszi kezdetét az európai kupatavasz: kora este a Dinamo Kijev–Valencia találkozó lesz a nyitány, de az igazi csemege a címvédő Zenit VfB Stuttgart elleni találkozója – minden valószínűség szerint Huszti Szabolccsal –, illetve az AC Milan brémai vendégjátéka. Babos Gábor csapata, a NEC telt ház előtt fogadja a Hamburgot.
Carlo Ancelottinak és csapatának nagyon nehéz dolga lesz Brémában
Fotó: Reuters
Carlo Ancelottinak és csapatának nagyon nehéz dolga lesz Brémában
Carlo Ancelottinak és csapatának nagyon nehéz dolga lesz Brémában
Fotó: Reuters
Carlo Ancelottinak és csapatának nagyon nehéz dolga lesz Brémában


BABOSÉK MEGLEPETÉSRE KÉSZÜLNEK, KOEMAN A LELÁTÓN

Telt ház és minden bizonnyal remek hangulat vár a NEC–Hamburger SV csata résztvevőire, többek között Babos Gáborra, akinek teljesítményét a helyszínen figyeli Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Az esélytelenek nyugalmával készülünk – jelentette ki a Hamburg elleni első összecsapása előtt Babos Gábor a Nemzeti Sportnak. – A német csapatot nem kell bemutatni, versenyben van a Bundesliga első helyéért, minden posztra két-három ragyogó képességű játékosa van. Mi meg a sok sérülés miatt tizennyolcan is alig vagyunk meg… Két srác is a tartalékból jött fel, meglátjuk, mire lesz elég az állomány. Nincs rajtunk nyomás, nem kötelező a továbbjutás, ám ha továbbmennénk, egész Európa fejet hajtana előttünk. De erről elhamarkodott lenne beszélni. Maradjunk annyiban, hogy ha otthon nyerünk, máris megvan az esztendő első fénypontja.”
Minden jel arra mutat, hogy lesznek magyar szereplői az UEFA-kupa szerdai játéknapjának – az, hogy főszereplők lesznek-e, majd este kiderül.

Huszti Szabolcs csapata, a címvédő Zenit a VfB Stuttgartot fogadja, így egy ismerőssel mindenképpen szembetalálkoznak a svábok védői. Huszti a mérkőzés legjobbja volt még 2007 őszén a Stuttgart ellen – természetesen még a Hannover játékosaként –, ha ezt megismételné, álomszerű bemutatkozás lenne az orosz nagycsapatban.

„Ötven-ötven százalék az esély, nincs sok különbség a két csapat között. A felkészülésünk jól sikerült, a csapat morálja is remek. Készen állunk a tavalyi menetelés megismétlésére. Akkor a német szurkolóknak fogalmuk sem volt arról, kik vagyunk, aztán a Bayern és a Leverkusen drukkerei is megtanulták a Zenit-játékosok nevét. Most is ez a célunk” – nyilatkozta Dick Advocaat, a szentpéterváriak trénere, aki a sérült Tomás Hubocant és Nicolas Lombaertset kényszerül nélkülözni.

Igen jónak ígérkező meccsre készül egy másik orosz nagycsapat is, a CSZKA, amely az Aston Villával játszik, ráadásul az egykori katonacsapat kispadján bemutatkozik az új edző, Zico.

„Technikailag képzett, gyors futballt játszó csapat érkezik hozzánk, egyszerre kell óvatosnak és bátornak lennünk. Nem lehet más a célunk, mint hogy megnyugtató előnyt szerezzünk a moszkvai visszavágóra, amihez szükségünk lesz közönségünk fergeteges biztatására is. Fantasztikus meccs elé nézünk” – vezette fel a forduló talán legnagyobb rangadóját Gareth Barry, a Villa középpályása.

Az este legnagyobb érdeklődéssel várt meccsén az AC Milan mutathatja meg, hogy feledtetni tudja-e a milánói derbin elszenvedett vereséget.

Carlo Ancelotti végül pályára küldheti a kisebb sérüléssel küszködő David Beckhamet, és valószínűleg Pato is a kezdőben lesz, kérdéses viszont Ronaldinho játéka.

Brémában valóságos „Becks-mánia” van – ám nem a sörre, hanem David Beckhamre kell gondolni ebben az esetben.

A hazai csapaton nagy a nyomás a bajnoki gyengélkedés miatt, de egy Milan elleni győzelem sok sebre gyógyír lehet.

„A Bundesligában adódó problémákkal akkor is szembe kell néznünk, ha ma legyőzzük a Milant. Az utóbbi időben állandóan változott az összeállítás, és ez nem éppen ideális: most visszatér Diego, de nem játszhat Torsten Frings. Azt hiszem, Diego lehet a klucsember, ha jól játszik, a világ bármelyik védelmét képes megkeverni” – nyilatkozta Klaus Allofs, a Werder klubmenedzsere.

BÖLÖNIÉK NEM BÍZZÁK EL MAGUKAT

Egyenlő esélyt ad eddig remekül szereplő csapatának, a Standard Liege-nek és a portugál Bragának Bölöni László, a belga bajnok szakvezetője.

„A Braga ugyanolyan jó csapat, mint a Standard, nem szabad könnyedén vennünk. Maximális koncentrációt és teljesítményt várok el a játékosaimtól, különben nem juthatunk tovább” – nyilatkozta az erdélyi magyar szakember, aki már a szerződéshosszabbításról tárgyal a Standard vezetőivel.

UEFA-KUPA, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK

A SZERDAI PROGRAM
18.00: Dinamo Kijev (ukrán)–Valencia (spanyol)
18.15: Zenit (orosz)–VfB Stuttgart (német) – tv: ZDF, Sport Klub
18.30: Olympiakosz (görög)–Saint-Étienne (francia)
20.00: Aston Villa (angol)–CSZKA Moszkva (orosz) – tv: Sport Klub+
20.35: Werder Bremen (német)–Milan (olasz) – tv: ZDF
20.45: Sampdoria (olasz)–Metaliszt Harkiv (ukrán)
20.45: NEC Nijmegen (holland)–Hamburger SV (német) – tv: Sport Klub
20.45: Paris Saint-Germain (francia)–Wolfsburg (német)
20.45: Bordeaux (francia)–Galatasaray (török)
21.00: Aalborg (dán)–Deportivo (spanyol)
21.45: Braga (portugál)–Standard Liege (belga)
  • A visszavágókat február 26-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik