Létrejöhet a német házi elődöntő, ukrán esélyek a másik ágon

Vágólapra másolva!
2009.04.16. 15:55
Ma este rendezik a negyeddöntők visszavágóit az UEFA-kupában. A felső ágon mindkét német csapat 3–1-s előnyt szerzett az első mérkőzésen hazai pályán, így nagy esély mutatkozik német párharcra az elődöntőben. A másik ágon kétfrontos francia–ukrán összecsapás zajlik, amelyben a Sahtar van kedvezőbb helyzetben a Marseille-jel szemben, de a gól nélküli döntetlen után a Dinamo Kijev is bízhat otthoni környezetben a továbbjutásban a PSG ellen.
A bajnokság után az UEFA-kupa elődöntéjében is összecsaphat a Hamburg és a Werder Bremen
Fotó: Action Images (archív)
A bajnokság után az UEFA-kupa elődöntéjében is összecsaphat a Hamburg és a Werder Bremen
A bajnokság után az UEFA-kupa elődöntéjében is összecsaphat a Hamburg és a Werder Bremen
Fotó: Action Images (archív)
A bajnokság után az UEFA-kupa elődöntéjében is összecsaphat a Hamburg és a Werder Bremen

Hiába emlegetik egész Németországban a Bundesliga dinoszauruszaként a HSV-t, és hiába nyert meg az UEFA-kupa kivételével minden fontos (BEK/BL, KEK, bajnokság, Német Kupa) sorozatot a Hamburg, 1987-es Német Kupa-sikere óta semmi sem jött össze neki.

Ugyanakkor az idén Martin Jol, a csapat holland trénere még három sorozatban is a csúcsra segítheti csapatát: a Bundesligában három pont lemaradással a harmadik, a kupában jövő szerdán elődöntőt játszik éppen a Werder Bremennel, az UEFA-kupa negyeddöntőjében pedig ma Manchesterben, a City otthonában próbál sáfárkodni kétgólos előnyével.

Több pikantériája is lesz Jol angliai visszatérésének: egyrészt korábban 2004 és 2007 között a Tottenham csapatát irányította (a Spursnél annyira szerették például, hogy dalba is foglalták a nevét: Joan Jett klasszikusát, az „I love Rock’n’Roll” című slágert átköltötték, és „We love Martin Jol” refrénként dalolták folyamatosan a White Hart Lane-en), másrészről az ő neve is felvetődött a nyáron mint lehetséges edzőjelölt a Citynél.

Jol számára azonban sokkal szimpatikusabb lenne, ha a Hamburg meghosszabbítaná 2010 nyarán lejáró szerződését, ebben nagyban segíthetné, ha véget vetne a HSV több mint két évtizedes trófea nélküli korszakának.

Mark Hughes, a City menedzsere a Hamburg elleni első mérkőzés eredményétől függetlenül bízik benne, hogy megnyerhetik még az UEFA-kupát.

„Bizonyára meglepné az embereket, ha sikerülne nekünk, pedig ez a célunk. Mi mindig kiemelt figyelmet fordítottunk erre a sorozatra, és a rangjához méltóan kezeltük” – mondta Hughes.

A párharc győztesére nagy valószínűséggel a Werder Bremen vár majd, amely szintén 3–1-s győzelmet aratott az első mérkőzésen az Udinese ellen. A legnagyobb probléma a németeknél a brazil karmester, Diego hiánya lehet, akit Özil pótolhat. Bizakodásra adhat okot a Werdernél, hogy korábban az Inter és az AC Milan otthonából is döntetlennel távozott. Az Udinesénél Antonio di Natale térdsérülése okozhat nehézséget.

A másik két mérkőzésen a kétfrontos ukrán–francia párharc visszavágója következik: a Marseille a Sahtart, a Dinamo Kijev a Paris Saint-Germaint fogadja. Az első mérkőzések alapján a Sahtar utazhat nyugodtabban francia ellenfeléhez, de hazai pályán akár a Kijev is befuthat még a PSG ellen, ehhez „csak” győznie kell a kora esti összecsapáson.

UEFA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, A VISSZAVÁGÓK PROGRAMJA
(zárójelben az első mérkőzések eredményei)
18.30 Dinamo Kijev (ukrán)–Paris SG (francia) – tv: Sport2 (0–0)
20.45 Manchester City (angol)–Hamburg (német) – tv: Sport1 (1–3)
20.45 Udinese (olasz)–Werder Bremen (német) – tv: Sport2 (1–3)
22.45 Marseille (francia)–Sahtar Doneck (ukrán) – tv: Sport1 (felvételről) (0–2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik