A statisztika nem a mieink mellett szól, de bízzunk a csodában!

Vágólapra másolva!
2007.08.16. 14:13
Nagy várakozás előzi meg a Hamburger SV budapesti UEFA-kupa-találkozóját. Bár a statisztika a németek mellett szól, hiszen a Honvédnak még soha nem sikerült a továbbjutás német csapat ellen, addig a HSV sikerrel vette egyetlen magyar akadályát.
Supka Attila nem számíthat a sérült Dobos Attilára
Supka Attila nem számíthat a sérült Dobos Attilára
Supka Attila nem számíthat a sérült Dobos Attilára
Supka Attila nem számíthat a sérült Dobos Attilára

Csütörtök este 19 órakor kezdődik a nemzetközi kupákban még állva maradt utolsó magyar együttes a Bp. Honvéd UEFA-kupa-találkozója. A kispestiek ellenfele a Bundesliga élvonalának „örökös” tagja, a Hamburger SV lesz.

Supka Attilának viszonylag kellemes gondjai lehetnek az összeállításnál, ugyanis Dobos Attila és Tóth Mihály kivételével mindenki rendben van. A középpályásnak a térdével, a Norvégiából hazatérő támadónak pedig a bokájával van gond.

A németeknél biztosan nem lesz a pályán a védelem oszlopa, Joris Mathijsen, aki várandós felesége mellett maradt. Kiesett a csapatból a Hannover elleni bajnoki egyetlen gólját szerző Collin Benjamin is, akire körülbelül 4-6 hét kihagyás vár. A térdével bajlódó namíbiai játékost – aki a keddi edzésen került a maródiak közé – ma operálják meg.

Még mindig kérdéses Rafael van der Vaart játéka. A holland játékmester – akit a Valencia csábít – a hátát fájlalja.

Ha a statisztikát figyeljük, a Honvéd együttesének eddig nem sok sikerélménye volt német (korábban NSZK- és NDK-beli) csapatok ellen. Az 1975/76-os UEFA-kupa-sorozatban a Dynamo Dresden, 1978/79-ben az MSV Duisburg, míg 1994/95-ben a Bayer Leverkusen ellen maradt el a magyar továbbjutás.

A Hamburgnak viszont kellemes emlékei lehetnek a magyar csapatokkal szemben, hiszen az 1976/77-es KEK-sorozatban a Manfred Kaltzot és Felix Magathot is a soraiban tudó HSV kiejtette az akkori MTK-VM-et.

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

BP. HONVÉD - HAMBURGER SV
Szusza Ferenc-stadion, 19 óra
Bp. Honvéd:
Tóth I. - Mogyorósi, Benjamin, Szmiljanics, Vincze Z. - Magasföldi, Genito, Bárányos, Ivancsics - Hercegfalvi, Abraham.
Vezetőedző: Supka Attila
HSV
Rost - Demel, Kompany, Reinhardt, Atouba - Jarolim, De Jong - Trochowski, Van der Vaart, Olic - Zidan.
Vezetőedző: Huub Stevens.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik