Megszűnik a Puskás Akadémia Kl-ellenfele – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 12:18
Sajtóhírek szerin megszűnik a Puskás Akadémia Kl-ellenfele, a Dnyipro-1 (Fotó: Getty Images)
Erősen kérdéses, ki tud-e állni a Puskás Akadémia elleni Konferencialiga-párharcra az ukrán élvonalbeli Dnyipro-1, ugyanis ukrán hírek szerint a klub már csak papíron létezik.

A Puskás Akadémia az ukrán Dnyipro-1-gyel csapna össze a Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában, de a sport.ua beszámolója alapján erősen kérdéses, hogy a felcsútiak ellenfele ki tud-e állni a július 25-i, illetve augusztus 1-ji mérkőzésekre.

„Elérkezett az X-nap. Ismertté vált a Dnyipro-1 sorsa” – fogalmaz címében az ukrán lap, amely úgy értesült, hogy megszűnik a klub.

Részletezték, hogy a dnyiprói csapat befektetőkeresése nem járt sikerrel, ezért az újjáalapított klub hasonló sorsra jut, mint elődje, az FK Dnyipro – amely 2018-ban jelentett csődöt, mert nem fizette ki a játékosoknak és stábtagoknak ígért pénzbeli kártérítést –, s már csak papíron létezik az FK Dnyipro-1.

A sport.ua arról is beszámolt, hogy a klubnál maradó játékosok új csapatot kereshetnek maguknak, s nem terveznek összegyűlni a csapat központjában, ahogy edzőtáborba sem mennek. Sőt, a sorsdöntő bejelentést sem teszik meg, ugyanis – mint a sport.ua fogalmaz – nincs, aki összegyűljön és nincs, aki bejelentse a döntést.

Kitértek arra is, hogy múlt héten a klub még bejelentette, hogy az érintettek teljes bérét kifizeti, végül a játékosok és a stábtagok annak csak egy kis részét kapták meg.

A két csapat Dnyipro-1 pályaválasztásával rendezett mérkőzését egyébként Kassán vívnák a felek.

A Puskás Akadémiánál érdeklődtünk a hírrel kapcsolatban, ám a klub semmilyen hivatalos értesítést sem kapott, márpedig amíg ez így marad, a labdarúgók készülnek a párharcra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik