Formula–2: Aron szerezte meg a pole pozíciót a magyarországi időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 16:49
Aron volt a leggyorsabb a hungaroringi kvalifikáción (Fotó: DPPI)
Paul Aron szerezte meg a pole pozíciót a Formula–2 magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Enzo Fittipaldi és Isack Hadjar érkezett, majd Gabriel Bortoleto és Victor Martins tette teljessé az első ötöst a piros zászlós szakaszt is hozó kvalifikáción.


Egy szabad hétvége után folytatódott a Formula–2-es bajnokság, a mezőny a száguldó cirkusszal együtt Silverstone-ból Mogyoródra költözött át. A kilencedik versenyhétvége programja a péntek délelőtti szabadedzéssel vette kezdetét, amelyen Zane Maloney 1:32.668-as idővel bizonyult a leggyorsabbnak. A Rodin Motorsport barbadosi pilótáját Jak Crawford és Enzo Fittipaldi követte, míg az egyéni összetettet vezető Isack Hadjar a tizedik helyen hangolt a délutáni időmérőre.

A tizenharmadik pozícióban záró Oliver Bearman eközben Formula–1-es kitérőt követően tért vissza a volán mögé a kvalifikációra, a királykategória első gyakorlásán a Haast terelgethette a Hungaroringen.

A pár perces késéssel kezdődő időmérő korai szakaszában Gabriel Bortoleto nevével kezdődött az időlista, mögötte Maloney, Victor Martins, illetve Franco Colapinto érkezett, míg Bearman a tizenkettedik, a Mercedes-protezsált Andrea Kimi Antonelli a 16. pozícióban nyitott a továbbra is napsütéses Mogyoródon.

Félidőben Josep Maria Marti hibája idézett elő piros zászlós szakaszt, a spanyol a 11-es kanyarnál csúszott ki a Camposszal, ami az időmérő végét jelentette a számára. A rövid megszakítást követően az akkor vezető brazil viszonylag hamar pályára hajtott, de nem tudott javítani, s hamarosan Paul Aron, Fittipaldi, valamint Hadjar is maga mögé utasította. 

Az utolsó percekben már nem történt változás az élen, vagyis Aron szerezte meg a pole pozíciót Fittipaldi és a vb-éllovas Hadjar előtt, míg a negyedik Bortoleto lett. Ötödikként Martins zárt, majd Dennis Hauger, Antonelli, Maloney, Arjun Maini, illetőleg Richard Verschoor tette teljessé az első tízes sorát. Utóbbi a tizedik helye révén az élről várhatja a piros lámpák kialvását a részben fordított rajtrácsos szombati futamon.

Folytatás szombaton 14 óra 15 perckor a sprintfutammal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik