A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) június 30-ig minden olyan eseményt elhalasztott, amely „nemzetközi utazást” igényel. A szervezet már korábban elhalasztotta a dél-koreai Puszanba tervezett csapat-világbajnokságot, amelyre eredetileg március 22. és 29. között került volna sor, az új lehetséges dátum pedig június 22-29. volt. Új időpont ezen a héten várható.

Az ITTF emellett befagyasztotta a világranglistákat, s azt ígéri, a tokiói olimpia és paralimpia új időpontja ismeretében határozza meg a kvalifikáció további menetét. A vezető tisztségviselők beleegyeztek, hogy csökkentik a járandóságukat – áll a szövetség közleményében.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elhalasztotta a női Grand Prix-sorozat záró szakaszának megrendezését, amelynek Olaszország adott volna otthont május 2. és 15. között. Közelebbi időpontja a folytatásnak még nincs, a FIDE sajtószolgálata annyit közölt, hogy 2020 második felére helyezték át a Szardínia szigetére tervezett, 16 résztvevős tornát. A FIDE korábban már 2021-re halasztotta az idei, moszkvai sakkolimpiát, és bár az oroszországi Jekatyerinburgban elkezdték, a világjárvány súlyosbodása miatt félbeszakították a férfi világbajnok-jelöltek versenyét.

Elhalasztották az Ökölvívó Hírességek Csarnokának júniusra tervezett beiktató hétvégéjét is. Ed Brophy főigazgató közölte: az idei jelölteket 2021 júniusában köszöntik majd.

Angol sajtóhírek szerint a labdarúgó Premier League szereplői úgy készülnek, hogy amennyiben folytatódhatnak a március elején félbemaradt küzdelmek, úgy kéthetes mini előszezon előzné meg a mérkőzéseket. Ugyancsak az angol sajtó számolt be arról a tervezetről, miszerint a bajnoki folytatás érdekében a csapatok a külvilágtól hermetikusan elzárt bázisokra költözhetnek – mint teszik azt a válogatottak a világbajnokságok idején – London környékén, illetve Anglia középső részén, és júniusban, illetve júliusban zárt kapus, tévés mérkőzéseken játszanák le a bajnokság hátralévő részét. Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban április 30-ig biztosan nem rendeznek mérkőzéseket, a hogyan továbbról legközelebb pénteken egyeztetnek a klubok képviselői. Az angol sajtó biztosra veszi, hogy meghosszabbítják a kényszerszünetet. A csapatoknak kilenc, illetve tíz mérkőzést kellene még lejátszaniuk.

Közben az angol Labdarúgó-szövetség (FA) közölte: készen áll arra, hogy a Wembley Stadiont megnyissa az országos egészségügyi szolgálat számára.