A rajt pillanata (Fotó: AFP)

 

A lebonyolítás szerint a négytagú staféta férfi-nő-férfi-nő sorrendben váltotta egymást úgy, hogy mindenki 300 métert úszott, 7.2 kilométert kerékpározott, majd 1.6 kilométert futott.

A vasárnapi versenyben 19 csapat indult, a magyaroknál Dévay Márk kezdett, aki a hatodik helyen váltotta az Eb-n csak ebben a számban szereplő Bragmayer Zsanettet. A tokiói olimpián 12. versenyző a gyengébb úszás után a második tusában javított, ezzel együtt a csapat kissé visszaesett, Lehmann Csongor a középmezőnyben vette át a képzeletbeli stafétabotot.

A szombati egyéni versenyben remeklő, az éremről éppen csak lemaradó tiszaújvárosi triatlonos ezúttal is nagyszerűen teljesített, különösen futásban volt kiemelkedő. Így az egy hónappal ezelőtt Tiszaújvárosban junior Európa-kupán győztes Dobi Lili az ötödik helyről kezdhette meg a saját távját. A fiatal versenyző aztán nem tudta tartani ezt a pozíciót, s végül a tizedik helyen hozta be a magyar csapatot.

A versenyt több ezer szurkoló tekintette meg az Olimpiai Parkban, ahol a korábbi sportági versenyekhez hasonlóan nagyszerű volt a hangulat.

MULTISPORT EB
TRIATLON, VEGYES VÁLTÓ

1. Franciaország 1:25:30 ó
2. Németország 1:26:03
3. Svájc 1:26:19
...10. Magyarország (Dévay Márk, Bragmayer Zsanett, Lehmann Csongor, Dobi Lili) 1:28:35

(MTI)