Triatlon: Szalai Fanni aranyérmet szerzett a junior Európa-kupán

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 12:37
null
A 16 éves triatlonos, Szalai Fanni megállíthatatlan volt a Portugáliában megrendezett junior Európa-kupán, ám nem ő volt az egyetlen utánpótláskorú magyar versenyző, aki rajthoz állt a múlt hét végén.

Mint ahogyan nemrég beszámoltunk róla, fokozatosan beindul az utánpótláskorú triatlonosok 2024-es évada, amire a korosztályos válogatott (a 2005-ös és 2006-os születésűek alkotta juniorcsapat mellett a másodéves, 2007-es ifik) bő kerete az elmúlt hetekben a szokásos horvátországi edzőtáborban készült. 

Akkor az utánpótlás-szakágvezető, Pocsai Balázsúgy fogalmazott, „a felmérések eredményei nagyon jók voltak, ami bíztató ebben a periódusban, a versenyek előtt; tavaly remek évet zártunk, kíváncsi vagyok, emellett pedig bizakodva várom, mit hoz majd az idei versenyévad.”

A szakember arra is kitért, hogy az évad legfontosabb utánpótlásversenyei az év második felében érkeznek majd, a szintén nívós junior Európa-kupák sora viszont március második felében már elkezdődik. Az első felvonásnak a portugáliai Quarteira adott otthont, amelyen rögtön magyar aranyéremnek örülhettünk, amit ráadásul olyan fiatal szerzett, aki a fentebb említett évjáratoknál is korábban született.

A 16 éves Szalai Fanniidősebbek közötti remeklése nem újkeletű, tavaly remek eredményeket szállított, emlékezzünk csak a felnőttek közötti (Arena Games) szereplésére, vagy az ifjúsági Európa-bajnokságon való remeklésére. Ezeket akkor még serdülőkorúként mutatta be, idén pedig elsőéves ifiként bizonyult megállíthatatlannak a junior Ek-n.

A javarészt 2005-ösök alkotta mezőnyben három évvel fiatalabbként több mint 40 másodpercet vert a másodikra, kiemelkedő futásával nem bírták tartani a tempót az ellenfelek.

Biztató kezdés!

Az eseményen Kropkó Márton szoros küzdelemben a 19. helyen ért célba.

Az idősebbek sem pihentek, az U23-asaink közül a szintén Quarteirában megrendezett felnőtt Ek-n Kiss Gergely 5. lett, míg Dobi gergő a 41., Sarcia Borbála pedig a 36. helyen zárt. 

(Kiemelt képünkön: Szalai Fanni Forrás: MTSZ, archív) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik