Darts PL: Van den Bergh és De Sousa is tagja a mezőnynek

Vágólapra másolva!
2021.01.03. 23:10
null
Dimitri Van den Bergh először tagja a Premier League mezőnyének (Fotó: PDC)
Nem sokkal a Gerwyn Price sikerével zárult világbajnoki döntő után a PDC kilenc játékos kilétét nyilvánosságra hozta a várhatóan csak húsvét tájékán kezdődő 2021-es Premier League-sorozat tízfős mezőnyéből. A listán egyelőre többek között Dave Chisnall, James Wade, Daryl Gurney és Michael Smith neve sem szerepel, két újoncé, Dimitri Van den Berghé és José de Sousáé ellenben igen.
A PREMIER LEAGUE LEBONYOLÍTÁSÁRÓL

Az első kilenc játéknapon mindenki játszik mindenkivel, a legkevesebb pontot gyűjtő két játékos kiesik. A győzelemért kettő, a döntetlenért egy pont jár, a meccsek az egyik fél hetedik megnyert legjéig, vagy legfeljebb 12 játékig tartanak. A nyolc versenyben maradó játékos továbbviszi magával az addig megszerzett pontjait, és az úgynevezett középszakaszban (vagy ha úgy tetszik, az alapszakasz második részében) ismét körmérkőzéseket játszik egymással. A mérkőzések ekkor már az egyik fél nyolcadik megnyert legjéig, vagy legfeljebb 14 játékig tartanak. A tizenhat forduló után a tabella első négy helyezettje bejut az idén már Berlinben rendezendő final fourba, melynek elődöntőjében a középszakasz győztese a negyedik helyezettel, a második pedig a harmadikkal küzd meg. Az elődöntőben tíz, a fináléban tizenegy megnyert legig folynak majd a mérkőzések.

Ahogy az elmúlt években megszokottá vált a PDC a világbajnoki döntő után nem sokkal nyilvánosságra hozta a járványmentes időkben tavasszal, általában februártól májusig tartó Premier League-sorozat mezőnyét. Ezúttal azonban változtatott a sportág első számú szervezete, és a tíz résztvevőből „csak” kilencet nevesített meg, a tizedik induló kiléte a vb utáni első kiemelt verseny, a január végén rendezendő Masters után válik ismertté, amelyen az idén nem 16, hanem 24 játékos szerepelhet.

A mezőnynek az újdonsült világbajnok és világelső Gerwyn Price, a címvédő Glen Durrant, valamint Michael van Gerwen, Peter Wright és Gary Anderson mellett Rob Cross, Nathan Aspinall, továbbá két PL-újonc, a világbajnokság utáni két legrangosabb viadal címvédője, a Grand Slam of Darts-győztes José de Sousa és a World Matchplay-bajnok Dimitri Van den Bergh tagja. (A belga játékos a 2019-es szériában beugróként egyszer már színpadra lépett, akkor az első rotterdami játéknapon 6–6-os döntetlent játszott James Wade-del.) A legnagyobb hiányzók Dave Chisnall, James Wade, Michael Smith, Daryl Gurney és Stephen Bunting.

A PDC közleménye megjegyzi, a Premier League idei küzdelmei a koronavírus-járvány miatt várhatóan csak húsvét tájékán kezdődnek el.

A 2021-ES DARTS PREMIER LEAGUE EDDIG ISMERT MEZŐNYE
Gerwyn Price
(walesi, 1.), Michael van Gerwen (holland, 2.), Peter Wright (skót, 3.), Rob Cross (angol, 4.), Nathan Aspinall (angol, 5.), Gary Anderson (skót, 8.) ,Dimitri Van den Bergh (belga, 10.), Glen Durrant (angol, címvédő, 13.), José de Sousa (portugál, 15.)
Zárójelben a friss világranglistás helyezéseket tüntettük fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik