Darts: 25 ezer fontért jött Budapestre Michael Smith

Vágólapra másolva!
2022.09.03. 19:53
null
Rengeteg szurkoló volt kíváncsi a szombat délutáni meccsekre (Fotó: Földi Imre)
Szombatra fokozódott a hangulat a BOK Sportcsarnokban zajló PDC Hungarian Darts Trophy-n, ahol már délután is rengeteg Peter Wright-klónnal lehetett találkozni, pedig ő az esti programban szerepel, a korábbi etap legnagyobb sztárja a tavalyi második helyezett Michael Smith volt, aki győzelemmel kezdett Budapesten.

 

Kitört a hétvége a PDC Budapest Darts Trophy második napján is, ahol szombaton már a délutáni mérkőzéseken is többen voltak, mint péntek este. Erősen úgy tűnik: a magyarok nagy kedvence a világbajnoki címvédő Peter Wright lehet, hiszen néhány másolatával már a tavaszi gálaversenyen, a Hungarian Darts Shown is lehetett találkozni, pedig akkor nem is szerepelt, ezúttal pedig annyian szaladgáltak ikonikus tarajával a fejünkön, vagy becenevével, a „Snakebite”, vagyis „Kígyómarás” felirattal ellátott mezben, hogy meg sem kíséreltük megszámolni. Pedig a délelőtti program még nem is róla szólt, a sportág legnagyobb sztárjai közül Michael Smith állt tábla elé, aki ugyan nem hozta legjobb formáját, de így is meglehetősen könnyedén, 6:0-val ejtette ki az észak-ír Daryl Gurneyt. A tavalyi verseny második helyezettje az elmúlt évben Gerwyn Price-tól kapott ki a fináléban, a címvédő ezúttal el sem tudott jönni Budapestre – utolsó pillanatos visszalépésének okát egyelőre nem tudni.

Nem kérdés, hogy a világranglista negyedik helyezettje ezúttal győzni akar: arra a kérdésre, hogy mi hozta vissza Magyarországra, Smith egyből rávágta: remélhetőleg 25 000 font – ennyi ugyanis a verseny fődíja.

„Most értem vissza Európába huszonnégy nap után Új-Zélandról, így kicsit még küzdök a jet laggel, de igyekeztem feszegetni a mai teljesítőképességem határait, hogy minél hamarabb meglegyen a hat leg ahhoz, hogy megnyerjem a mérkőzést – mondta el első meccse után, némi magyarázatot adva arra, miért nem hozta a tőle megszokott briliáns teljesítményt. – Még azért három mérkőzésem hátra van, ha az élen szeretnék zárni, úgyhogy meglátjuk majd, hogy megy. Egyelőre kissé ki vagyok ütve, nagyon fáradtnak érzem magam, mert olyan korán kidőltem péntek este, hogy hajnali ötkor ébredtem utána, és mire ide értem, megint elálmosodtam. Igyekszem majd minél tovább fenn maradni, és utána minél később felkelni, hogy visszaálljon a bioritmusom. De legalább van egy tökéletes kifogásom is arra az esetre, ha kikapok, nyugodtan arra foghatom: barátom, nagyon fáradt vagyok sajnos.” – viccelődött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik