Michael Jordan, Cristiano Ronaldo. Előbbi legendás kosaras volt, utóbbi ötszörös aranylabdás futballista, a sportáguk tehát nem azonos, ám a tény összeköti őket, hogy mindkettejüknek van saját márkás terméke a „pipás” cégnél. A napokban ugyanez a megtiszteltetés érte a világ leggyorsabb maratoni futóját, a kenyai Eliud Kipchogét.

Cipőket és más futóruházatot is találunk a 36 esztendős atléta nevével fémjelzett termékek között, ezt a vonulatot Kipchoge atlétikai eredményei ihlették. Emellett utalnak a világcsúcstartó kenyai gyökereire és mottójára: „No human is limited”, vagyis az embernek nincsenek korlátai.

A hitelesített pályán 2:01:39-es időeredményt elérő, 2019-ben, Bécsben mesterséges körülmények között, negyven világklasszis iramfutóval megtámogatva egyedülálló, 1:59:40-es maratonit produkáló versenyző sokat köszönhet a lábbelik technikai innovációjának.

A fejlesztésekkel nem lassító Nike cég Kipchoge népszerűségét kihasználva szeretne mindenkit inspirálni a futásra – no meg persze olyan portékával kirukkolni, amelyet szívesen megvásárolnak csábító neve miatt.

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.