Csupasport: Spartathlon-rekorderünk megpróbáltatásai

Vágólapra másolva!
2023.01.23. 18:54
Címkék
Az egyik legjobb ultrafutó, Erős Tibor már túl van a veseproblémáján, rendszeresen fut, és készül fix versenyére, az Ultrabalatonra.

Tavaly októberben a valaha volt legjobb magyar idővel ért célba a Spartathlonon Erős Tibor, ám utána gond lett a veséjével, és heteket kellett kihagynia.Erős Tibor, ám utána gond lett a veséjével, és heteket kellett kihagynia.

„Nehezen éltem meg, hogy egészségügyi problémám volt, hiszen teljesen megváltozott a fizikai állapotom és a közérzetem, szó szerint úgy éreztem magam, mintha egy beteg ember testébe költöztem volna. Másrészt az is nehézséget okozott, hogy a gyógyulási folyamatot türelemmel viseljem. Türelemmel elsősorban magammal szemben, hiszen talán az volt a legnehezebb, hogy elfogadjam, nem tudok úgy létezni, mint néhány héttel korábban. Ez a néhány hét, hónap rengeteg tapasztalással, tanulsággal és tanulással volt tele, és bár rendkívül nehéz és megterhelő volt – nem csak nekem, hanem a családomnak is –, igyekszem levonni belőle a megfelelő következtetéseket és ezekből okulva élni a jelenben és fordulni a jövő felé" – mondta Erős Tibor a betegségéről, a nehéz időszakról. Azóta sokat javult a helyzet, és a kiváló 2022-es év után hasonlóan jó idei esztendőben bízik, benne az Ultrabalatonnal, árulta el a Csupasportnak.

A szabadidős oldalon tragédiáról is beszámolunk: elhunyt egy édesanya, aki a közösségi médiában számos követőjét ösztönözte túrázásra. Fáradhatatlanul kampányolt a sportolás mellett, ám egy rossz lépés miatt szakadékba zuhant, és már nem lehetett rajta segíteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik