F2: Piastri már az első sprintfutamon biztossá tette bajnoki címét

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.11. 10:26
null
Nem kellett az utolsó futamig várni arra, hogy bajnokot avassanak az F2-ben (Fotó: Twitter/Formula 2)
A harmadik helyen ért célba az abu-dzabi versenyhétvége első sprintversenyén Oscar Piastri, aki ezzel megnyerte a Formula–2-es bajnokságot.

 

Igen nagy, 51.5 pontos előnnyel vághatott neki az abu-dzabi hétvége első sprintfutamának Oscar Piastri, aki tudta, könnyen biztossá teheti bajnoki címét már három versennyel a szezon vége előtt. A Formula–3 tavalyi bajnoka egyébként megnyerte a pénteki időmérőt, így a versenyhétvége első összecsapásán a tizedik pozícióból rajtolhatott.

Bár Piastri próbált nem túl nagy kockázatot vállalni, a startnál és az első körökben többet is előzött, és a hetedik körre már a negyedik helyen autózott. Később egy újabb szép előzést bemutatva feljött a harmadik pozícióba, s végül ott is látta meg a kockás zászlót. A győzelem egyébként Jehan Daruvaláé lett, másodikként Felipe Drugovich ért célba.

Piastri előnye akkorára nőtt az első sprintfutam végén, hogy matematikailag már nem lehet utolérni őt, így bár még két verseny hátravan az idényből, eldőlt a 2021-es bajnoki cím sorsa a Formula–2-ben. Ami az ausztrál versenyző jövőjét illeti, 2022-ben az Alpine Formula–1-es csapatának tartalék pilótája lesz.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik