Csupasport: Remélem, Bódis Tamás megdönti a rekordom – Bogár János

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 20:56
null
Bogár János szeretné, ha Bódis Tamás megdöntené a rekordját (Fotó: Csupasport)
Címkék
Bódis Tamás április elején megdöntené Bogár János 24 éve felállított 6:31:35-ös országos rekordját 100 kilométeren.

Bódis Tamás csúcsdöntésre készül az április elsejei Hangonyi Ultrán, amely egyben 100 kilométeres országos bajnokság is. A remek magyar ultrafutó Bogár János 24 éve felállított 6:31:35-ös országos rekordját múlná felül.

– Mit gondol, sikerül Bódis Tamás rekorddöntése?
– Jó barátok vagyunk Tomival, tiszta szívemből kívánom, hogy sikerüljön neki – mondta az 59 éves Bogár János. – Tomi 2019-ben megdöntötte a huszonnégy órás magyar csúcsomat, remélem, ezt is megjavítja. Elvégre azért vannak a csúcsok, hogy megdöntsék őket. Több mindennek klappolnia kell aznap, bízom benne, minden jól fog menni. Tudom, hogy remekül halad a felkészülése, ráadásul hazai pályán fut, minden adva van, hogy megcsinálja.

– Huszonnégy évvel ezelőtt milyen volt a futása?
– Huszonnégy évvel ezelőtt, amikor Encsen futottam, volt egy négy-ötszáz méteres emelkedő a pályában.Akkor hatalmas meglepetésre a világszövetség elnöke is eljött az eseményre, ami nagy dolog volt. Nekem is félig-meddig hazai pálya volt, közel az otthonomhoz. A tervem az volt, hogy száz kilométeren megdöntöm a hat óra tizenhárom perces világrekordot. Az első ötven kilométeren minden remekül ment, meg is volt három óra alatt, és tudtam, hogy a második ötvenet három óra tizenhárom perc alatt kellene teljesítenem. Aztán hetvenöt kilométernél az emelkedő miatt lelassultam, és elveszítettem a fonalat.

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik