Sportgazdaság: nem az anyagi helyzetünk határozza meg, hogy mennyit sportolunk

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 09:32
null
Nem az anyagi helyzetünk határozza meg, mennyit sportolunk (Fotó: Dömötör Csaba)
Az anyagi helyzet nem mutat erős összefüggést a sportolás mennyiségével, viszont jelentősen befolyásolja a sportcélú kiadásainkat – többek között ez is kiderült a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának (SGK) idén nyáron készült felméréséből. A „Sport–Érték” címet viselő kutatás eredményei arra is rámutatnak, hogy a magasabb végzettségűek aktívabbak a sport terén, valamint, hogy a kitöltők döntő többsége pozitívan viszonyul a hazai rendezésű nemzetközi sportrendezvényekhez.

A BCE Sportgazdaságtani Kutatóközpont célja a lakosság sportfogyasztásának, sportmotivációinak széles körű felmérése volt. A „Sport–Érték” kutatás legfőbb eredményeinek irányairól, legfőbb érdekességeiről készült gyorsjelentés ide kattintva olvasható.

A Sportgazdaságtani Kutatóközpont a Budapesti Corvinus Egyetem sportközgazdász mesterképzésének szakmai műhelye. A Corvinus Egyetem a sportgazdasági felső- és vezetőoktatás teljes spektrumát magas színvonalon nyújtja a téma iránt érdeklődőknek.Mint ismert,2019 nyarán a Corvinus és a világ egyik legerősebb labdarúgó-bajnoksága, a La Liga együttműködési megállapodást kötött a magyar sportgazdaság fejlesztése érdekében.

Az SGK 2021. január 21-22-én – online keretek között – rendezi meg az V. Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fórumát (SKEOF) az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatása mellett. Az eseményről bővebben ide kattintva olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik