Sportgazdaság: a lakosság sportfogyasztását, motivációit vizsgálja a Corvinus

Vágólapra másolva!
2020.08.19. 10:37
null
A lakosság sportfogyasztását, sportmotivációit vizsgálja a Budapesti Corvinus Egyetem (Fotó: Török Attila)
A Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontja „SPORT – ÉRTÉK” című online kvantitatív kutatásban a résztvevői (aktív) sportolást, a nézői (passzív) sportfogyasztást, valamint a munkahelyi egészség és sport témáját vizsgálja.

A BCE Sportgazdaságtani Kutatóközpont célja a lakosság sportfogyasztásának, sportmotivációinak széles körű felmérése. Az apropót a koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai, illetve azon sportgazdasági trend adja, ami szerint a fogyasztói szokások – egyre gyorsabban – változnak. Olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mit jelent a lakosság számára az aktív sport? Hogyan sportolunk? Hol és kivel sportolunk? Milyen sportrendezvényekre járunk itthon és külföldön? Hogyan kötődünk a sikeres sportolókhoz, kedvenc klubunkhoz?

Az online kérdőívet ide kattintva töltheti ki.

A Sportgazdaságtani Kutatóközpont a Budapesti Corvinus Egyetem sportközgazdász mesterképzésének szakmai műhelye. A Corvinus Egyetem a sportgazdasági felső- és vezetőoktatás teljes spektrumát magas színvonalon nyújtja a téma iránt érdeklődőknek. Mint ismert, 2019 nyarán a Corvinus és a világ egyik legerősebb labdarúgó-bajnoksága, a La Liga együttműködési megállapodást kötött a magyar sportgazdaság fejlesztése érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik