Torna: Eb-keretet hirdetett a női szövetségi kapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 17:43
Kovács Zsófia három szeren győzött vasárnap a tornászok nemzetközi Matolay-emlékversenyén, amelyen kialakult a női válogatott Eb-kerete.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Rio de Janeiró-i olimpikon ugrásban, felemáskorláton és gerendán nyerte meg a Kiskunfélegyházán rendezett viadalt. Kovács talajon nem indult, ott Péter Sára a szlovák Barbara Mokosovával holtversenyben lett első.

„Felemáskorláton ugyanazzal a gyakorlatommal indultam, amellyel a riói olimpián is versenyeztem, itt a leugrásomat még erősíteni kell. Nagyon jól mentek az ugrások, de az az aranyérem meglepett. A gerendagyakorlatom pontos volt, most egyáltalán nem izgultam" – mondta Kovács Zsófia.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint kialakult az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra utazó női csapat. Kovács Zsófia, Böczögõ Dorina és Dévai Boglárka részvétele már eddig is biztos volt, mellettük a negyedik – a Matolay-emlékversenyen nyújtott teljesítményének köszönhetően – Jakab Noémi lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik