Remek játékkal negyeddöntős John Higgins és Shaun Murphy Walesben

KÁLLAI PÉTERKÁLLAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2008.02.15. 08:56
Különösebb meglepetések nélkül ért véget a harmadik forduló a Newportban zajló Walesi Bajnokságon. Bejutott a legjobb nyolc közé Ronnie O’Sullivan és Mark Selby, előbbi Steve Davist, utóbbi Ken Doherty-t búcsúztatta. Mindössze szezonbeli második negyeddöntőjének örülhet a hétszeres világbajnok Stephen Hendry. Szintén nyert a harmadik fordulóban a Mesterek Tornáján döntőző Stephen Lee. Búcsút intett viszont a versenynek a címvédő Neil Robertson, illetve a múlt héten döntőző Ding Dzsunhuj is.
Eddig minden Shaun Murphy tervei szerint alakul
Eddig minden Shaun Murphy tervei szerint alakul
Eddig minden Shaun Murphy tervei szerint alakul
Eddig minden Shaun Murphy tervei szerint alakul

Tekintsük át a szerdai nap történéseit. Először is tovább menetel Walesben Ronnie O’Sullivan. Legutóbbi „áldozata” a hatszoros világbajnok Steve Davis volt. A mérkőzés a 2004-es verseny döntőjének visszavágója volt, amikor is O’Sullivan 8-5-ről fordítva nyert 9-8-ra.

A tegnapi meccs valamivel egyoldalúbbra sikeredett. A „Rocket” hamar 4-1-es előnyre tett szert, többek között egy 72-es, 88-as és egy 68-as brékkel. Ezt követően csakúgy, mint kedden kiengedett, majd egy 69-es brékkel továbbjutott. Ellenfele a következő körben a címvédőt búcsúztató Allister Carter lesz.

Hamar szertefoszlottak a walesi Mark Williams álmai, miután simán kapott ki a kitűnő formában lévő Shaun Murphy-től. Az angol sztár kevés hibával játszott és lehetőségeit maximálisan kihasználta. Két fantasztikus „century-t” (száz fölötti brék) lökött: egy 105-öst, majd egy 129-est, végül 5-2-re győzedelmeskedett.

„Nagyon rég nem játszottam ilyen jól, mint ma. Bizakodóan tekintek a verseny további része felé –” mondta a múlt heti Málta Kupa győztese, Shaun Murphy.

Negyeddöntős ellenfele papíron nem okozhat számára problémát, hiszen Joe Perry keveset mutatott eddig ebben a szezonban, top tizenhatos helyéért küzd a világranglistán.

Tovább folytatódik Stephen Lee remek 2008-as évkezdete. A januárban a Masters-en döntőző angol újra negyeddöntős, miután simán verte a Graeme Dottot búcsúztató Stuart Binghamet.

A legjobb nyolcban Stephen Hendry vár rá, aki döntő frame-ben ejtette ki a hazai pályán játszó Ryan Day-t. Az egész mérkőzésen nem volt egy játéknál nagyobb különbség a két játékos között, aztán 4-4-nél Hendry nagy nyomás ellenére egy 71-es brékkel lépett tovább.

A nap egyik rangadójának titulált Ken Doherty - Mark Selby meccs az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, kitűnő snookert láthatott a walesi közönség.

Végül a győzelmet Mark Selby gyűjtötte be, többek között egy 71-es, egy 66-os, 60-as és egy 114-es brékkel. Selby tehát bizakodóan tekinthet a negyeddöntő elé, ahol azonban nem kisebb név, mint a világbajnok várja. Ez egyben a tavalyi világbajnoki döntő visszavágója is lesz.

John Higgins ugyanis gyakorlatilag tönkreverte a kínai Ding Dzsunhujt, esélyt sem adva ellenfelének. Az első négy frame után 4-0 volt a skót javára majd egy 61-es brék után 5-1-re győzött és lépett tovább a negyeddöntőbe.

SNOOKER WALESI BAJNOKSÁG

3. FORDULÓ (5 NYERT JÁTÉKIG)
Ronnie O'Sullivan (angol) Steve Davis (angol) 5-3
Joe Perry (angol) Stuart Bingham (angol) 5-2
Ken Doherty (ír) Mark Selby (angol) 2-5
Neil Robertson (ausztrál) Ali Carter (angol) 3-5
Stephen Lee (angol) Michael Judge (ír) 5-2
Stephen Hendry (skót) Ryan Day (walesi) 5-4
Ding Junhui (kínai) John Higgins (skót) 1-5
Mark Williams (walesi) Shaun Murphy (angol) 2-5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik