Kajak-kenu, Kalifornia: a Rozsnyói-csapat napi két edzéssel, futással és erősítéssel készül

Vágólapra másolva!
2006.03.08. 11:25
Címkék
Kovács Katalin, Janics Natasa, Paksy Tímea, Patyi Melinda, Keresztesi Alexandra és Fazekas Krisztina Kaliforniában kezdték meg az idei "vizes" felkészülésüket az előttük álló évadra, méghozzá Fábiánné Rozsnyói Katalin edző vezetésével.
"Míg a magyar válogatott az éghajlati sajátosságok miatt ősztől tavaszig a tanmedencében és a szárazföldön próbál felkészülni a nyári versenyszezonra, addig vannak olyan országok, akiknek szinte egész évben lehetőségük nyílik a síkvízi evezésre.

Ez nagy előnyt jelenthet a felkészülésben – mondta Fábiánné Rozsnyói Katalin edző. - Ezt az előnyt nem adhatjuk át, ki kell használni azt a lehetőséget, ha már tavasszal melegebb helyre utazva vízre tudnak szállni a lányok."

A kis magyar csapat Kati nénije napi két vízre szállást, esti kondiedzést és futást vezényel tanítványainak, de azért elmennek néha kirándulni is.

"Nem a megfeszített tempó a cél, hanem a nyugodt felkészülés és a sok evezés, amihez a jó idő, a kellemes környezet adott."

Paksy Tímea négyszeres világbajnokunk szerint kemények ugyan az edzések, de a jó körülmények között nagyon jól érzi magát. Az estéik nagy része a kézsebeik ápolásával telik, majd alvással, hiszen minden reggel hétkor van ébresztő, kilenckor pedig már vízre szállnak.

A mieink kint néha az amerikai kajakosokkal edzenek együtt, bár Rozsnyói Katalin elárulta, hogy nem számítanak komoly ellenfélnek a magyar lányok számára.

A tréner úgy véli, hogy a magyar kajakosok jobb adottságokkal rendelkeznek, s jó edzői kezekben, jobb képzési szisztéma mellett, kifinomultabb technikával eveznek, mint amerikai társaik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik