Floorball: közel volt a vb-bravúrhoz a magyar U19-es válogatott

Vágólapra másolva!
2011.05.07. 16:00
Címkék
A magyar válogatott 9–7-re kikapott az esélyesebb Dániától a németországi U19-es férfi floorball-világbajnokság B-divíziójának szombati döntőjében, így nem sikerült feljutnia az A-csoportba.

A magyar fiatalok nagyszerűen helytálltak: 2–0-ra, majd 4–3-ra vezettek, és a 48. percben újra sikerült egyenlíteniük (7–7). Tíz perccel a vége előtt a dánok ismét megszerezték a vezetést, majd az utolsó góljukat már az üres kapuba ütötték – a mieink ugyanis az egyenlítés reményében levitték a kapusukat.

Győzelmével Dánia visszajutott a nyolccsapatos A-divízióba, míg a B jelű nyolcasban második magyar fiatalok összesítésben a világbajnokság 10. helyén végeztek. A két csapat csoportmérkőzését a legutóbb az A-divízióban szereplő dánok szintén 9–7-re nyerték meg.

A világbajnoki címet Finnország szerezte meg, miután az A-divízió esti döntőjében 4–3-ra legyőzte a címvédő Svédországot. A bronzérem a cseheket kiváló hajrával 6–4-re legyőző Svájcnak jutott.

A németországi torna mérkőzéseit 15964 néző tekintette meg, ami tornacsúcs; ugyanígy új rekordot „alkotott" a befejező napra kilátogató 5079 drukker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik