Floorball: a férfiaknál a Debrecené, a nőknél a Phoenixé lett a kupa

Vágólapra másolva!
2010.06.06. 14:07
Címkék
Miskolcon rendezték meg a floorball Magyar Kupa döntőjét, valamint az U16-os bajnoki döntőt. Előbbit a férfiaknál a Debreceni FSE, a nőknél pedig a Phoenix Fireball SE nyerte meg, míg a fiataloknál a Diamonds SC diadalmaskodott. A fantasztikus hangulathoz Sebestyén Júlia, Deák Bárdos Mihály és Zsidró Tamás játéka is hozzájárult. 

Az utánpótlás-bajnokság aranyérméről döntő csatában sokáig felváltva záporoztak a gólok, a Dunai Krokodilok 6–4-re húztak el a harmadik harmadban, de a Diamonds heroikus küzdelemben egy perccel a mérkőzés vége előtt Zsiga Ádám góljával – Csipkereki Roland passzából – 7–6-ra fordított, így megszerezte a bajnoki aranyat.

A női döntőben a Phoenix Fireball SE és a Szolnok Cannibals FK feszült egymásnak. Ez a mérkőzés kevésbé volt fordulatos, hiszen a fővárosiak az első harmad után háromgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe, és a szolnoki feltámadás ellenére ezt a különbséget meg is tartották, így magabiztos, 9–6-os győzelmet arattak. A Phoenix kilenc találatából hármat Tilk Zsuzsanna, négyet pedig Szarvas Veronika szerzett, míg a szolnokiak legjobbja a három találatig jutó Vágó Anikó volt. 

A férfidöntőben a bajnoki aranyat megszerző Dunai Krokodilok és az ezüstérmes Debreceni FSE találkozott. Eddigi mérkőzéseik szoros eredményeket hoztak, így a kilátogató mintegy 450 néző óriási izgalmakra számíthatott. Az első harmadban a főszerep a kapusoké volt, Bulátkó Kornél (DFSE) és Rab Konstantin (DK) gólvonala előtt is egyaránt volt tennivaló. A második és harmadik harmadra viszont felpörögtek a csapatok. Fej fej mellett haladtak 5–5-ig, majd amikor mindenki a hosszabbításra készült, Machlik Péter 59:44-nél gólt lőtt, sőt már a visszaszámlálástól volt hangos a csarnok, még Pazsák Csaba is mattolta Rab kapust. Így 7–5-ös végeredménnyel 2010-ben a Magyar Kupa győztese a Debreceni FSE csapata lett. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik