Teljes a Spartathlon magyar csapata

Vágólapra másolva!
2023.06.15. 15:34
Huszonnégy futó, köztük az Ultrabalaton idei győztese és a leggyorsabb magyar Spartathlon-teljesítő is ott lehet az athéni rajton.

Miként a Spartathlon Magyar Csapat közösségi oldaláról kiderült, véglegesnek tekinthetjük a szeptember végi legendás versenyen induló magyar futók listáját. Korábban már beszámoltunk a szerencsésekről, akik vagy saját kimagasló eredményük, vagy a Spartathlon-lottó révén biztos indulónak számítottak, de várólistán is rengetegen bíztak abban, hogy összejön a nevezés.

A magyar indulók: Bazsó Tibor, Boros Richárd, Cserpák Tamás, Csingár István, Erős Tibor, Evetovics-Balla Hajnalka, Fogarasiné Veres Krisztina, Földi Zsuzsanna, Gáspár Péter, Horváth Péter, Horváth Tamás, Mag Erika, Máté Mónika, Mihalik Norbert, Nemes László, Prantner Gábor, Rottler Zoltán, Simon György, Simonyi Balázs, Szekeres Tibor, Toldi Péter, Vajda Zoltán, Virág Pál, Zétényi Szvetlana.

Ott lesz tehát Erős Tibor (nyitó képünkön), aki 2022-ben negyedik helyezést ért el 23:23:53 órás eredményével, ami a valaha volt legjobb magyar idő, indul az Ultrabalaton idei – pályacsúcsot futó – győztese, Mihalik Norbert, míg Simonyi Balázs már tizedik teljesítésére készül. Úgy tűnik, nem indulhat viszont Bogár János, aki várólistás volt.

Szeptember 30-án tehát újra Spartathlon, azonban ahogy arról korábban már írtunk, a dupla távot jelentő Athén–Spárta–Athén futás, azaz a magyarok által ugyancsak kedvelt Phidippides Run az idén elmarad.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik