Napi fél óra mozgás is elég lehet – az okos köredzés még hatékony is

Vermes NikolettVermes Nikolett
Vágólapra másolva!
2023.03.09. 19:41
Csináljuk vagy sem? Kezdőknek is ajánlott? És a profiknak nem kevés? Tari Alexandra válaszol kérdéseinkre.

Tegyük fel, hogy hosszú kihagyás után akarok újra sportolni. Jó választás az okos köredzés?
Igazi kiindulópont lehet ebben az esetben. A hozzánk érkező vendégeknek – egy tesztkör elvégzése után – mi, edzők segítünk kiválasztani a megfelelő programot. A beállítások elvégzése után minden alkalommal egy „virtuális edző” kíséri a vendéget, hogy a lehető leghatékonyabban edzhessen. A kezdőknek és a hosszabb kihagyás után visszatérőknek az úgynevezett „start moving” programot ajánljuk, ami nem terheli meg az ízületeket és fokozatosan hozzászoktatja a szervezetet a terheléshez. Remekül javítja a testtartást, segít az izmok megerősödésében, a kardiómozgás pedig hozzájárul az állóképesség fejlesztéséhez. Azok is bátran csatlakozhatnak, akik még sosem edzettek edzőteremben, mivel itt egy teljesen személyre szabott edzéstervet követhetnek és még a gépeket és a súlyokat sem maguknak kell állítaniuk, mivel ezt is automatikusan a számítógép vezérli.

Napi fél óra mozgás esetében is fontos a pihenőnap?
Minden sportnál fontos a pihenőnap a megfelelő regenerálódás miatt. Ha valaki szeretne rövidebb idő alatt látható eredményt elérni, ezen a napon bátran végezhet kímélő mozgásformát. Én a napi nyolc-tízezer lépésben hiszek, és másokat is arra biztatok, hogy két nap edzés után a harmadik napon inkább sétáljanak.

Mi a különlegessége a Biocircuit-köredzésnek?
A vendég teljesen személyre szabott programot kap, hogy a céljaihoz és a szükségleteihez igazítva a lehető leghatékonyabban edzhessen. Az edzővel történő konzultáció és beállítás után minden adatát megjegyzi a program, és a hibázási lehetőség nulla. Aki csak fél órát tud az egészségére szakítani, becsatlakozhat a köredzésbe, nincs várakozási idő vagy órarend, amelyhez igazodni kell. Fél órája mindenkinek van, csak döntés kérdése, mikor vág bele.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik