A felhők felett, hőlégballonok közé feszített hevederen született új világcsúcs

Vágólapra másolva!
2022.01.28. 13:24
Egy brazil extrém sportoló megdöntötte a világrekordot, közel kétezer méter magasan sétált egy hőlégballonok közé kifeszített hevederen.

A 34 éves brazil Rafael Bridi 2010 óta hódol a slackline-nak, amelyet magyarul talán kötéltáncnak fordíthatnánk, de valójában nincs magyar megfelelője.

Az elmúlt években egyre nagyobb kihívásokat állított maga elé, s most ért a csúcsra. Hazájában barátaival két hőlégballonnal a Praia Grandét borító felhők fölé emelkedtek, ő pedig 1860 méter magasan egy kifeszített hevederen átsétált egyikről a másikra.

„Szeretem azokat a rekordokat, amelyeket nehéz megdönteni – nyilatkozta Bridi. – Nagyon figyelek arra, hogy ha csinálok valamit, mindent részletre figyeljek, az elmúlt években ez jellemezte az elhivatottságomat a sport és különösen a biztonság iránt. Mindig a legjobb felszereléssel, a legjobb csapattal és a legkorszerűbb technikai tudással vágok neki a kihívásoknak.”

 

A korábbi világrekordot Niklas Winter tartotta, aki 2017 májusában ugyancsak két hőlégballon között 1400 méter magasan sétált tizenöt métert.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik